Budapest III. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Csodavilág Gyermekbirodalom Magánóvoda és Magánbölcsőde - angol - magyar kétnyelvű óvoda és bölcsőde - úszás - TSMT torna - zenés ovitorna - judo - 5 hónapos kortól - 7 évesig - Óbuda Testvérhegy

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1037
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Kapaszkodó utca 15.

Mobil: (20) 956 99 79; (20) 931 52 24
E-mail:
Webcím: www.csodavilagovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Magánóvodánk egész évben nyitva tart! Nálunk nincs őszi, tavaszi, nyári szünet, síszünet, mindössze karácsony és újév között, illetve nyáron az augusztus 20-i ünneppel egybekötve tartunk zárva pár napot.
Csodavilágunk Óbuda frekventált területén, a Testvérhegy lankáin található. A családi házból exkluzívan átalakított és felújított óvoda és bölcsőde. Hatalmas kerttel rendelkezünk az erdő alatt. Óvodánk kétnyelvű, ami azt jelenti, hogy a gyerekekkel egyszerre egy magyar és egy angolul kiválóan beszélő óvónő foglalkozik 8,5 órában minden nap. Pedagógusaink munkáját folyamatosan logopédus, gyermekorvos, fejlesztőpedagógus segíti. Családias környezetben, közel azonos életkorú, kis létszámú gyerekcsapattal (maximum 15 fő) segítjük elő a gyerekek közösségi életének fejlődését. Célunk az, hogy gyermeke otthon érezze magát nálunk! Tetteinkkel, cselekedeteinkkel törekszünk a kölcsönös bizalom kialakítására, és ezzel a biztonságot nyújtó környezet megteremtésére.
Programjaink: úszás; tenisz; síelés; lovaglás; torna; görkori oktatás, zenés ovitorna. Fakultatív programok: balett; furulya; gyermekjóga, judo, TSMT torna; foci, néptánc oktatás. Magánbölcsődénkbe a gyerekeket 5 hónapos kortól 3 éves korig várjuk, ahonnan automatikusan ovis csoportunkba mehet tovább a gyermek, ha a szülő szeretné. Lehetőség van félnapra, vagy egész napra itt hagyni a gyermekeket, vagy heti 2-3 alkalommal is, de ez esetben is rendszeresen, lehetőleg ugyanazokon a napokon. A gyerekek heti rendszerességgel tornáznak, játékosan ismerkednek az angol nyelvvel, és kreativitásukat is fejlesztjük különböző kézműves dolgokkal (gyurmázás, festés, rajzolás stb.). Ezen kívül kiemelten fontosnak tartjuk a gyerekek egészségét, melynek érdekében intézményünkben sószobát hoztunk létre, mely elősegíti az alsó- és felső légúti betegségek megelőzését, valamint a krupp, asztma, allergia tüneteinek enyhítését.
Állandó gyerekeink részére „bébihotel” szolgáltatást nyújtunk, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a gyermekeket éjszaka is felügyeletünkre bízzák, vagy akár egy nyaralás idejét nálunk töltsék.
Facebook: Csodavilág Gyerekbirodalom Magánóvoda és bölcsőde 


Pillangó Óvoda - magánóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1031
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Emőd utca 12.

Telefon: 06(1) 240 15 50
Mobil: 06 (20) 951 66 62
E-mail:
Webcím: www.emodovi.hu/
BEMUTATKOZÁS: Pedagógiánkat az "Egészséges környezet, egészséges gyermek" szemléletre alapozzuk, amely két tényező dinamikus kölcsönhatása alapvetően meghatározza a fejlődés irányát és tempóját. Ezért dolgozik velünk óvóbácsi is, aki az óvodákból oly sokszor hiányzó férfiminta mellett pszichopedagógiai végzettségével is a gyermekek egészséges, boldog óvodai éveit igyekszik biztosítani.A csaknem két évtizedig tartó, közoktatási rendszerben való részvétel során - melynek első állomása az óvoda - kívánjuk, hogy gyermeke a számára legideálisabb környezetben, szeretettel körülvéve, érzelmi- és fizikai biztonságban töltse éveit. Magánóvodánk: Nyáron is nyitva tart (kivéve: aug. 1-20.), csoportszobánk klimatizált, a kert egész nap félárnyékos; Valóban családias légkörben, kis létszámú csoportban folyik a nevelés, az egész intézményben 1 csoport, maximum 23 gyermek van!Képzett szakember team keltegeti folyamatosan a tehetséget és "edzi" a fejlesztendő képességeket; ahol 30 éve a legjobb iskolák sikeres diákjaiként tanulnak a megfelelő alapokkal útnak indított gyermekek; ahol 21 éve (az egyébként 3-szoros kung fu világbajnok) óvóbácsi teszi teljessé a gyerekek számára követhető felnőtt mintákat. A szülőkkel közösen megbeszélt, valóban egyéni (differenciált) nevelési terv szerint történik az testi, értelmi, érzelmi és szociális fejlesztés; ahol a klasszikus, keresztény-polgári értékrend az iránytű.


Kastély Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1037
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Bécsi út 236.

Telefon: (1) 388 73 89
Fax: (1) 388 73 89
E-mail:
Webcím: www.kastelyovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk célja a 3-7 éves gyermekek személyiségfejlődésének biztosítása a spontán érési folyamatokra támaszkodva tervszerű környezeti ráhatásokkal. Nevelési alapelveink: személyiség elfogadása; érzelmi biztonság kialakítása és biztosítása; játék, mint alapvető és mással nem helyettesíthető gyermeki tevékenység biztosítása; egyéni és életkor specifikus nevelési módszer alkalmazása; nemzeti, nemzetiségi, etnikai identitás megőrzése; hátrányok csökkentése, felzárkóztatás; tehetséggondozás a személyes partnerség ösztönzésével. Az óvoda zöldövezeti villaépületben működik. Csoportjainkban stabil, évek óta együtt dolgozó nevelőtestülettel fogadjuk gyermekeinket. A gyümölcsfákkal, örökzöldekkel teli kertünk és sportpályánk maximálisan kielégíti gyermekeink mozgásigényét. Környezetünk szeretetére, védelmére neveljük óvodásainkat – tudatos nevelőmunkával. Hagyományaink: szüreti mulatság; télapó várás, karácsony; Márton-napi megemlékezés; farsangi kisze-báb égetés; húsvéti tojásfestés; majális-gyereknap.


Mustármag Keresztény Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1038
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Ezüsthegy u. 70.

Telefon: (1) 368 89 02
E-mail:
Webcím: www.mustarmag.net
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk épülete Békásmegyer-Ófaluban családi házak között helyezkedik el. Nagy fákkal körülvett kert biztosítja a gyermekek friss levegőn való játékát, mozgásigényének kielégítését. Ügyességük, mozgásuk fejlesztését többféle eszköz segíti. Óvodánkban négy, vegyes életkorú csoportban folyik a gyermekek nevelése. Az óvodai év az egyházi évre épül, az ünnepekhez kapcsolódó népszokások és kézművességek átszövik mindennapi tevékenységeinket is. Ünnepeink: a szüreti mulatság, a keresztelő, a lakodalmas játék, a vásáros játék, a karácsony, a farsang, az anyák napja, az évzáró és a nagycsoportosok búcsúztatása a családok és az óvoda közös ünnepe. Lucázással, betlehemessel és Gergely-járással a „Mustármag” iskolások szereznek örömet óvodásainknak. Ilyenkor mindannyiunknak nagy öröm viszontlátni régi óvodásainkat. Októberben új kiscsoportosaink első útja a templomba vezet, az első közös szentmisére. A templomban részesülnek a Balázs-áldásban, és itt hamvazkodnak. Az év során plébános atyánk többször meglátogat minket, velünk imádkozik az adventi és böjti időszakban, Vízkereszt-kor megáldja óvodánkat. A nagyhéten minden csoport megjeleníti az Utolsó vacsorát, melyen a böjt alatt gyűjtött „jóságliszt”-ből sütött kalácsot osztják szét egymás között. A nagyhéten minden csoport keresztutat jár a templomban, vagy a templom-kertben. Hagyományosan, már évek óta pünkösdkor nagycsoportosaink néptáncukkal és népi gyermekjátékkal vesznek részt a Karizmák ünnepén. Az év végén a családokkal közösen szentmisében adunk hálát az elmúlt évért. Az ünnepek előtti közös készülődésbe a szülőket is bevonjuk. Adventben szülőkkel, gyerekekkel közösen készítünk adventi koszorút, karácsonyi díszeket, és mézeskalácsot is sütünk. Szülők, családok aktív segítségével végezzük az őszi és tavaszi kerti munkákat.


Mosolygó Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1039
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Kelta u. 8.

Telefon: (1) 454 72 10
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Az 1979-ben megnyitott óvodánk Békásmegyeren ideális környezetben található, hiszen közelünkben folyik a Duna, közel a hegyvidék.
Tágas, világos csoportszobáinkat, tornatermünket folyamatosan szépítjük. Programunk szemléletéhez híven zömében természetes anyagokkal dekorálunk. A termekben kialakított terek lehetőséget adnak a különböző tevékenységi formák egyidejű megvalósítására. Az óvoda mozgásos játékra, sporttevékenységekre, napfürdőzésre, homokozásra alkalmas udvarral rendelkezik. Sövénnyel elkerített mászó kert, beszélgető sarkok, babaházak, libikókák, csúszdák, a teraszokon ábrázolásra is alkalmas területek, állnak a gyermekek rendelkezésére.
Munkánkat heti két alkalommal logopédus, pszichológus és fejlesztő pedagógus segíti. Programunk megvalósítása érdekében igyekszünk minél többször elvinni óvodásainkat maradandó élményt nyújtó kirándulásokra, múzeumlátogatásokra.


Napraforgó Művészeti Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1039
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Pais Dezső u. 2.

Telefon: (1) 243 29 43
E-mail:
Webcím: www.napraforgomuvovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Mottónk: „Tisztellek Téged, fontos vagy nekem, csakis Rád figyelek, és segítek Neked, ha szükséged van a segítségemre.” Az önkormányzat óvodája Békásmegyer hegy felőli oldalán, a lakótelep szélén, az Ófalu határán található. A játékba integrált nevelés mikrocsoportos formában történik. Intézményünk 2004. szeptember 1.-től dolgozik az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” elnevezésű alternatív Pedagógiai Programmal. Valamennyi óvodapedagógusunk elkötelezett, alapképzettséggel rendelkező, újra fogékony, módszertanilag rugalmas szakember, az ő munkájukat lelkiismeretes, gyermekszerető dajkák segítik. Programunk alapelve a szeretetteljes, biztonságérzetet adó, érzelemgazdag óvoda megteremtése, ahol a gyermekközpontúság úgy jelenik meg, hogy gyermeki tartást, önállóságot, s ebből az önállóságból fakadó, egészséges öntudatot, kibontakozási és önmegvalósítási lehetőséget ad a gyermekeknek. Nyitva tartás: 06.00-18.00.


Mókus Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1036
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Mókus utca 1.

Telefon: (1) 250 43 97
E-mail:
Webcím: www.mokusovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk vezetője mindenkor a gyermekek érdekeit tartja szem előtt, mely tevékenységünk legfőbb meghatározó feladata. Rendszeresen szervezünk csoportjainkban játszódélutánokat, sőt az ünnepek előtt a szülőkkel együtt készülődünk, ajándékokat készítünk. Legfontosabbnak tartjuk, hogy a gyermekek jól érezzék magukat nálunk. 8 csoportot üzemeltetünk, csoportonként 1-1 csoportpedagógus és dadus segítségével. Minden csoportnak külön öltöző és mosdóhelyiség áll rendelkezésére.


Almáskert Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1033
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Szérűskert u. 37.

Telefon: (1) 250 06 57
E-mail:
Webcím: www.almaskertovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: „Minőségi munka, hatékony együttműködés gyermekeink és partnereink megelégedettsége érdekében.” 1982-ben épült óvodánk Kaszásdűlő lakótelep közepén a bölcsőde mellett található. Intézményünk 5 vegyes csoportban, neveli és fejleszti az óvodás gyermekeket.
Nevelőtestületünk pedagógiai kultúráját jól jellemzi az a tény, hogy óvodánk, évek óta vezeti az ELTE Tanító és Óvóképző Főiskola óvodapedagógusi szakának gyakorlati képzését.
Óvodánkban a gyermekkel való foglalkozás után legfontosabb feladatunknak a szülőkkel való kapcsolattartást tekintjük. Ezért óvodánk nyitott, a szülők bármikor betekinthetnek az óvoda nevelésében. Az óvodai beszoktatás is a gyermekek és a szülők igényeihez alkalmazkodik.
Változatos programokat, kirándulásokat, táncházakat, bábelőadásokat szervezünk, és igény szerint játékos gyermektornát, zene ovit, nyelvtanulást, úszást, focit biztosítunk.


Gyermekvilág Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1031
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Vitorla u. 6.

Telefon: (1) 242 69 11
Webcím: www.gyermekvilag-obuda.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk 3 épülete Budapest III. kerületében, a Római úti lakótelepen helyezkedik el. Környezetünkben lakótelepi lakások, lakóparkok és családi házas övezet van. Közel a Duna, ahol főként nyáron - amikor az üdülők benépesülnek - egyre nagyobb a sportélet.
Pedagógiai programunk ötvözi a Kanóc és a Vitorla óvodák előző, önálló pedagógiai programjait. Intézményeink 2000. augusztusában kerültek összevonásra. Nevelőtestületünk ekkor úgy döntött, hogy a pedagógiai programokat - mivel azok között sok a hasonlóság, és bizonyos területeken jól kiegészítik egymást - egységes szerkezetbe illeszti. 2006-ban, az Arató Emil téri épület megnyitása után szembesültünk azzal, hogy programunk további átdolgozásra szorul. Az elmúlt esztendőkben nevelőtestületünk jelentősen bővült, egy része kicserélődött, a pedagógusok összetétele és képzettsége megváltozott. Pedagógiai szemléletünk és tudásunk az elmúl 5 évben sokat gazdagodott. Ez a program a jelenlegi pedagógiai tudásunkat és gyakorlatunkat rögzíti.


Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde - angol-magyar kéttannyelvű óvoda - úszás - tenisz - lovaglás - judo - A szülői vélemények alapján az egyik legjobb magánóvoda Budapesten - Rózsadomb

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1026
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Harangvirág utca 4.

Mobil: (30) 343 77 54
E-mail:
Webcím: www.pinokkioovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Angol-magyar kétnyelvű óvoda Budapest II. kerületében. Mindannyian a legjobbat akarjuk adni gyermekünknek, mert tudjuk, hogy gyermekkor csak egy van.
A Pinokkió Magánóvoda több, mint másfél évtizede egy exkluzívan kialakított villában várja a gyermekeket.  Az elfoglalt szülőkre gondolva reggel 7 órától 18 óráig van a nyitva tartás. A Pinokkió Magánóvoda életkor alapján külön kis-, középső- és nagy csoportban várja szeretettel a gyerekeket, de a Pinokkió Bölcsődébe már 12 hónapos kortól lehet jelentkezni. Minden csoportban egy magyarul beszélő pedagógus és egy kizárólag angolul beszélő pedagógus van a gyerekekkel folyamatosan az egész nap folyamán, továbbá a gyerekek minden nap egy magyar és egy angol nyelvű, játékosan fejlesztő óvodai foglalkozáson vesznek részt.
A legkisebbeknél a hangsúly a beszoktatáson van, ekkor a szülő is jelen van az első héten. A nagycsoportosoknál az iskolára való felkészítés kap kiemelt hangsúlyt, melynek keretében játékos feladatokon keresztül hangolódhatnak rá a számolás, írás és olvasás eljövendő elsajátítására. Cél a lehető legjobb iskolákba történő bejutás az iskolai felvételiken. A gyermekek mozgásigényét az óvoda hatalmas fűvel borított kertje, és a széles választékú sportprogramok elégítik ki (úszás, tenisz, lovaglás, judo, lovaglás, torna, ovis fitness, korcsolya).  Szülői vélemények: Pinokkió Magánóvoda   Facebook: Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde 


Gyöngyforrás Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1031
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Dósa u. 4.

Telefon: (1) 388 24 48
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: A gyermekek nevelése vegyes csoportokban történik.
A nevelőtestület számára kiemelt nevelési feladattá vált a művészeti nevelés, a néphagyományok ápolása. Helyi nevelési programunk alapelve: Szeretetteljes, biztonságérzetet adó, érzelemben gazdag óvoda megteremtése, ahol a gyermekközpontúság úgy jelenik meg, hogy tartást, önállóságot, boldogságot ad a gyermekeknek. Nevelésünk során a gyermekek mindenek felett álló érdekeit kívánjuk érvényesíteni.