Budapest VIII. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

English Garden Pre-School

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1089
VÁROS: Budapest VIII. kerület
CÍM: Villám u. 25.

Mobil: (20) 224-5070
Webcím: www.englishgarden.hu/
BEMUTATKOZÁS: Az English Garden Pre-School egy magánóvoda 2-7 éves gyermekek számára. Biztonságos és szeretetteli környezetet nyújtunk bármilyen hátterű és vallású gyermeknek. Az English Garden Óvodában, nemzetközi légkörben, a Brit Nemzeti Tanterv szerinti oktatásban részesülnek a gyerekek. Célunk, hogy felkészítsük őket további tanulmányaikra, és segítsük őket az első lépések megtételében, hogy sokoldalú, kiegyensúlyozott emberekké váljanak.
Az English Garden Pre-School volt az első nemzetközi óvoda a főváros pesti oldalán, mely 2008-ban nyitotta meg kapuit. Mindössze tíz percre található a belvárostól, a régi Tisztviselő Telepen, a “Kertváros” szívében, a VIII. kerületben. Az óvoda épülete egy tágas, XIX.. századi ház, gyönyörű, nagy kerttel körülvéve. Óvodánk fasorokkal szegélyezett utcában, zöldövezetben helyezkedik el, s Budapest egyik legnagyobb parkja is a közvetlen közelében található.  Az óvoda mind autóval, mind tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető.
Az English Garden Pre-School azért jött létre, hogy magas színvonalú, angol stílusú oktatást nyújtson a Budapesten élő magyar és külföldi gyermekek számára.


Mesepalota Napközi Otthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1085
VÁROS: Budapest VIII. kerület
CÍM: Somogyi Béla u. 9-15.

Telefon: (1) 235 01 65
Fax: (1) 317 31 67
E-mail:
Webcím: www.mesepalota.atw.hu
BEMUTATKOZÁS: Az óvoda épülete Józsefváros történelmi nevezetességű épületei között, a Palotanegyedben található, a Blaha Lujza tértől nem messze, a Somogyi Béla utcai Általános Iskolával közös épületben, de önálló kialakítással és vezetéssel. 120 gyermeknek tudunk ellátást biztosítani 5 gyermekcsoportban, melyek környezeti blokkjainkhoz illeszkedően dekoráltak, és a témafeldolgozásoknak megfelelően változnak év közben. Minden csoportszobához külön mosdó- és öltözőhelyiség tartozik, tornaszobával, fejlesztő és kézműves foglalkoztatókkal rendelkezünk.
Szabványoknak megfeleltetett, jól felszerelt udvarok, és 100 m2-es terasz biztosítja levegőzésünk és mozgásunk szabadtéri feltételeit. Munkánkat a nevelőtestületünk által készített helyi nevelési programunk alapján végezzük. Azoknak a gyerekeknek ajánljuk óvodánkat, akik szüleik nélkül sem idegenkednek a tömegközlekedéstől, a gyakori épületen kívüli programoktól, és az életkorok szerinti csoportba osztástól.
ngyenesen működő fakultációs programjaink: tesz-vesz napok napirendbe építve, hat területen lehetőséget biztosítva a tehetséggondozásra: mozgáskoordináció, versenyszellemű sport, kézművesség, zenés mozgás, hagyományőrzés irodalommal, dráma-játékos angollal; Partnernapok szülőknek; hagyományőrzés; állatkerti bérlettel helyszíni foglalkozások; kézművesség, munkadélutánok gyerekeknek szüleikkel; sportversenyek; hittan.
Szülői támogatást igénylő szolgáltatások: élményszerző kirándulások Budapest területén és évente egy alkalommal vidéki helyszínre; bérletes színházi előadások látogatása; előadók vendégszereplése az óvoda területén; Luca-napi vásár; palota-nap; SOMI-OVI Közhasznú Alapítvány működése.


Józsefvárosi Ajándék Családi Napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1086
VÁROS: Budapest VIII. kerület
CÍM: Dobozi utca 31

Mobil: 06 20 572 9656
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Szeretettel várjuk mindazon gyerekeket és szüleiket, akiknek gondot okoz a bölcsődében vagy az óvodában való elhelyezés, vagy egyszerűen egy biztonságos, gyermek centrikus helyen szeretnék tudni csemetéiket addig, amíg a szülők dolgoznak. Lelkiismeretes, magas színvonalú ellátás támogatott áron. Budapesten, a Józsefvárosban, saját kerttel és játszótérrel rendkívül barátságos környezetben.


Gyerek-Virág Napközi Otthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1082
VÁROS: Budapest VIII. kerület
CÍM: Baross u. 111/b

Telefon: (1) 334 39 20
Fax: (1) 323 12 95
E-mail:
Webcím: www.gyerek-viragovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Célunk, hogy a gyermekcentrikus nevelés szemléletével, az esélyegyenlőség biztosításával, intézményünk biztonságot nyújtó, természetes befogadó közege legyen minden gyermeknek, függetlenül hova tartozásától, egyéni adottságaitól, fejlődési ütemétől.
Óvodánk sajátos arculatát meghatározó tevékenységünk a rajzolás, mintázás, kézi munka, melynek keretében az általunk nevelt gyermekek életkoruknak megfelelő szinten ismerkednek a különféle népi kultúrákból merített technikákkal (fonás, szövés, batikolás stb.). Óvodapedagógusaink többségében különösen nagy affinitással rendelkeznek a képzőművészetek iránt, és ennek közvetítésében is eredményesen képesek tevékenykedni.
Az óvodánk helyiségeit, berendezéseit, udvarát úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legjobban szolgálja a gyermekek nevelését, fejlesztését, valamint a dolgozók megfelelő munkavégzésének lehetőségét. Kialakítottunk a szülők fogadására alkalmas helyiséget is. Tiszta, gondozott, esztétikus helyiségekkel szolgáljuk az egészséges életmód megteremtésének tárgyi feltételeit. A gyermekek mozgásának, játékigényének kielégítéséhez megfelelő eszközöket biztosítunk.
Tárgyi feltételeink összességében kielégítőek. A játszócsoportokban a gyermekeket az életkoruknak megfelelő játékeszközök várják, melyek mennyisége és minősége is kielégíti az igényeket (pl.: LEGÓ, autópálya, képességfejlesztő játék, puzzle, hangszer, baba stb.).
Minden csoportunkban esztétikus mesesarok (puha párnákkal, bábokkal, könyvekkel) várja a gyermekeket.


Katica Bölcsőde Napköziotthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1089
VÁROS: Budapest VIII. kerület
CÍM: Vajda Péter u. 35-39

Telefon: (1) 314 01 84
Fax: (1) 314 01 84
E-mail:
Webcím: www.katicaovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Pedagógiai módszerek hatékony alkalmazása a különböző képességű és készségű gyermekek fejlesztésében, illetve az integrált nevelésben. Szolgáltatásaink: Logopédia; gyógytestnevelés; játékos gyermektorna; katolikus hittan; szülők klubja; ayres terápia; úszás.


Százszorszép Napközi Otthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1086
VÁROS: Budapest VIII. kerület
CÍM: Szűz u. 2

Telefon: 06 (1) 323 0834
Fax: 06 (1) 333 8073
E-mail:
Webcím: www.szazszorszep-szuz-ovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Az óvoda családias, biztonságos légkörének megteremtéséről a 25 főből álló lelkes, magas szintű szakmai felkészültséggel rendelkező, gyermekszerető alkalmazotti közösség gondoskodik. Óvónőink  élen járnak továbbképzésekben, innovációkban. Dajkáink szakképzettek, elengedhetetlen nevelőpartnereink, gyermekcsoportban segítik az óvónők munkáját.


Cinege Családi Napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM:
VÁROS: Budapest VIII. kerület
CÍM: A Tisztviselőtelepen a Rezső tér és a Népliget szomszédságában

Telefon: 06 (70) 331 8243
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Amit nyújtani tudunk: egyénre szabott kis csoportos (5 fős) foglalkozásokat; egészséges életmódra nevelést ( egészséges, vitamindús táplálkozás, sok mozgás, játék a szabadban; játékos ismerkedést az angol nyelvvel; külön kérésre játékos vízhez szoktatást és úszásoktatást az FTC népligeti uszodájában; nem utolsó sorban szeretetet és nyugodt biztonságos családi légkört; kihasználjuk a környék adta lehetőségeket a Népliget és a Rezső tér közelségét; látogatjuk a Planetárium és a Természettudományi Múzeum óvodásoknak való programjait.


Szivárvány Napközi Otthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1083
VÁROS: Budapest VIII. kerület
CÍM: Szigony u. 18

Telefon: 06 (1) 313 9848
E-mail:
Webcím: www.szivarvanyovi8.hu
BEMUTATKOZÁS: Csoportszobáink esztétikusak, jól felszereltek. Udvaraink, bár nem nagyok, sokféle mozgásos tevékenység feltételeit biztosítják. Egyik udvarunk gumitégla burkolata ideális lehetőséget ad minden évszakban a szabadtéri játékokhoz. Az epochális rendszerű óvodai nevelési programot választottuk helyi programunknak, melynek lényege, hogy az ismereteket nem tagoljuk szét, a matematika és környezetismereti ciklusok 3-4 hetente váltják egymást. Naponta biztosítjuk az ábrázolás feltételeit, a gyertyagyújtást követően verset vagy mesét hallgathatnak,  ének –zene kezdeményezéseken vehetnek részt a gyerekek. A mozgásfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetünk: a fejlődésükben elmaradást mutató gyermekek számára speciális tornát (TSMT) tartunk felkészült óvodapedagógusok vezetésével, mely nagyban megkönnyíti az iskolakezdést.


Hétszínvirág Napközi Otthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1081
VÁROS: Budapest VIII. kerület
CÍM: Kun utca 3

Telefon: 06 (1) 323 1321
E-mail:
Webcím: www.hetszinviragovoda.gportal.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk a Köztársaság tér mellett, a Kun utcában található. Az egyemeletes épületben, négy csoportban 90 gyermek éli mindennapi életét. A csoportszobák világosak, tágasak, esztétikusan, célszerűen, természetes anyagokból készült bútorokkal, a gyermekek igényeihez mérten kerültek berendezésre. A gyermekek fejlődését korszerű játékok és fejlesztő eszközök segítik. Játszóudvarunk fás, bokros, az utcától teljesen védett, biztonságos és sokoldalú mozgáslehetőséget nyújt a gyerekeknek. Fából készült vár, különböző mászókák, mozgásfejlesztő eszközök, csúszdák, babaházak, nagy homokozók elégítik ki a gyermekek mozgásigényét, fejlesztik állóképességüket és edzettségüket...


Kincskereső Napközi Otthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1089
VÁROS: Budapest VIII. kerület
CÍM: Bláthy Ottó u. 35.

Telefon: (1) 323 13 18
Fax: (1) 323 13 18
E-mail:
Webcím: www.kincskeresoovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Régi téglaépület, a régi GANZ-MÁVAG gyár területén. Az óvoda öt csoportja a „kincskereső néphagyományőrző óvodai program” szerint működik. Az egy emeletes épületben 5 csoportszobában 100 gyermek tölti vidám mindennapjait. Udvarunk 400 m2 alapterületű, melyen mozgásfejlesztő eszközök és nagy homokozó biztosítja a játék, a rendszeres testedzés lehetőségét.  Intézményünkben főiskolát végzett pedagógusok a dajka nénik segítségével biztosítják a gyermekek zavartalan óvodai beilleszkedését és családias légkörben teremtik meg számunkra az érzelmi biztonságot.
Néphagyományőrző óvodai programunk az érzelmi nevelésre építve aktív együttműködést kíván szülőktől pedagógustól és gyermektől egyaránt. Fontosnak tartjuk a gyermekek én tudata mellett a magyarságtudat formálásukat is.
Kiemelt feladatként kezeljük az alábbiakat: egészséges életmódra nevelés-mozgás;  érzelmi nevelés, szocializáció; anyanyelvi nevelés; értelmi nevelés.
Gyermekeink étkezését a SODEXHO Rt. biztosítja. Szülői igény, valamint orvosi igazolás ellenében, a táplálékallergiás gyermekeink is megfelelő ellátásban részesülnek.
Logopédus, hetente két alkalommal látogatja óvodánkat. Felzárkóztató óvodapedagógusunk feladata a valamilyen részképességben lemaradt vagy lassabban fejlődő gyermekek felzárkóztatása, egyéni fejlesztése.