Nagykanizsa ( + 15km-es vonzáskörzete) - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bóbita és Mazsola Családi Napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 8800
VÁROS: Nagykanizsa
CÍM: Munkácsy u. 7.

Telefon: (93) 78 95 34
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Intézményünk 2008. második felében nyitotta meg kapuit. A Családi Napközi intézménye új színfolt a hazai gyermekfelügyelet palettáján. Színvonalas és szakszerű gyermeknevelés, valamint a gyermek lelki- és testi fejlődésének elősegítése áll a foglalkozások középpontjában. Napközink segít a kisgyermekeknek jobban megismerni az Őket körülvevő világot, kapcsolatok kialakítását korukbeli társaikkal. Mindez kis csoportos, a családi mintának leginkább megfelelő keretek között történik, s éppen ezért hatékonyabb a hagyományos óvodai, illetve bölcsődei szolgáltatásoknál. Kötetlenebb időbeosztással és nagyobb figyelemmel vagyunk a gyermekek iránt, a több törődés és szeretet hamarabb feloldja a gátlásokat a gyerekekben, így közérzetük és sikerélményeik jobbak lesznek. A családias légkör, a biztonság érzete, a jókedv mind fontosak az egészséges személyiség kialakulásának folyamatában. A kicsik nevelésének legfontosabb eszköze a játék és annak minden formája. A játszva tanulás a leghatékonyabb módszer, hogy fejlődve okosodjanak és közben jól is érezzék magukat. Ezért nálunk a fő nevelési eszköz a játék.


Rózsa Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 8800
VÁROS: Nagykanizsa
CÍM: Rózsa utca 7.

Telefon: (93) 31 74 48
Mobil: (30) 400 45 56
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk 1976-ban épült hat csoportos, 180 férőhelyes intézmény, mely 2008-ban és 2011-ben elnyerte a Zöld Óvoda címet. Jól felszerelt tornatérrel, differenciált foglalkozásokra alkalmas helyiségekkel ellátott. A gyermekfoglalkoztatók és öltözők, mosdók elhelyezése funkcionális, világításuk, fűtésük korszerű. A gyermekek részére tágas udvar biztosítja a játék, levegőzés feltételeit, ahol fás, ligetes, füves, szilárd burkolat biztosított. Telepítése, elrendezése ideális céljaink megvalósításához. Egyéni arculatunk az egészségnevelés, a gyermekek testi, lelki egészségének óvása. Tekintettel arra, hogy óvodánk lakótelepi környezetben van ezért fontosnak tarjuk a gyermekek fokozott mozgásigényének kielégítését. E nagy jelentőségű fejlesztési területet tágan értelmezzük az aktív mozgástól a finommotoros manipulációig. A mozgásfejlődésre az egész óvodai nevelés területén bőséges lehetőség kínálkozik. Nagy hangsúlyt helyezünk az anyanyelv ismeretére, megbecsülésére, szeretetére nevelés közben a gyermek természetes beszéd és kommunikációs kedvének fenntartására, ösztönzésére, támogatására.


Vackor Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 8800
VÁROS: Nagykanizsa
CÍM: Platán sor 8/b

Telefon: (93) 31 33 94
Fax: (93) 31 33 94
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk 175 férőhelyes. A család bensőséges légkörét az óvodánk egészíti ki, elfogadó, együttműködő, derűs légkörével, amelyben a gyermekek személysége harmonikusan fejlődhet. Dolgozóink gyermekszeretete, gyermekek iránti tisztelete, elfogadó, segítő és együttműködő készsége biztosítja a gyermekek számára, hogy a mindennapok során élvezzék a kisgyermekkor örömteli életét. Központi óvoda a Keleti városrészben az emeletes házak gyűrűjében, védetten a járművek forgalmától, fákkal, bokrokkal, virággal parkosított esztétikus környezetben helyezkedik el. A földszintes, egyedi fűtéses, három csoporttal működő épületben a mosdó, öltöző, csoportszobák átjárhatósága a családi ház jellegét tükrözi. Belül is éreztetjük ezt a hangulatot, nyitott ajtóval várjuk nemcsak a gyermekeket, a szülőket is.