Budapest IX. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Ugrifüles Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1091
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Hurok u. 9

Telefon: 06 (1) 377 0691
E-mail:
Webcím: www.ugrifulesovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Nevelési programunkat az eddigi tapasztalataink alapján állítottuk össze, meghagyva az óvodai nevelés programjának szakmai értékeit,  kibővítve a továbbképzések során szerzett szaktudással, eredményekkel. Programunk szakmai gerincét a testi képességek fejlesztése adja. Kiemelt szerepet kap a mozgásfejlesztés (prevenciós testnevelés: testtartásjavító-, lábboltozat erősítő-, zenés és szertorna, néptánc) melyet tervszerű, rendszeres foglalkozásokkal érünk el. A testgyakorlatok tudatos alkalmazásával a motoros képességek és a mozgáskészség kibontakoztatását, valamint a mozgásműveltség fejlesztését céloztuk meg.


Prücsök Otthon Családi Napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1097
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Vaskapu utca 10-14 Fszt. 6

Mobil: 06 30 689 6849
Webcím: www.prücsökotthon.hu
BEMUTATKOZÁS: Célunk, hogy biztonságot nyújtó, szeretetteljes légkörben foglalkozzunk a gyermekekkel, a családias együttlétet mintázva, ahol minden gyermek számíthat a gondozóra. Személyre szóló, egyéni bánásmóddal szeretnénk segíteni a gyermekeket személyiségük és képességeik kibontakoztatásában. A lelki egészség mellett a testi egészséget is fontosnak tartjuk- ez utóbbit korszerű táplálással, napi négyszeri étkeztetéssel, higiéniára neveléssel és a gyermekek nagy mozgásigényének kielégítésével valósítjuk meg. A mindennapos homokozás nagymértékben fejleszti az 1-4 éves korú gyermekeket is ezért napközinkben ez a tevékenység is elérhető. A családi napközinkben a szociális viselkedésformák elsajátítására is oda figyelünk. Rengeteg dolog tartozhat ide, pl. hogyan kérünk vagy köszönünk meg valamit, hogyan szólunk a másikhoz. Ide tartozik a szokások elsajátítása is, itt elsősorban a higiéniás szabályokra kell gondolni, pl. illemhely használata után kézmosás, stb. vagy az étkezési szokásokra, pl. az evőeszközök helyes használata, stb. Mindezekben a jó példa és a türelem az irányadó, megismerési folyamatok fejlődésének segítése. Tárgyi eszközeinket, játékkészletünket úgy válogattuk össze, hogy fejlesszék a gyermekek kreativitását és értelmi képességeit, hiszen a gyermekek szinte mindent a mozgáson és a tapasztaláson keresztül ismernek meg. 


Csicsergő Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1096
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Thaly K. u. 17.

Telefon: (1) 215 19 17
E-mail:
Webcím: www.csicsergoovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: A Középső-Ferencváros rehabilitációs területén lévő óvoda nevelési programjában az eltérő szociális helyzetű gyerekek egészségnevelése és személyiségfejlesztése áll. Óvodánkhoz jól felszerelt, játszóudvar, valamint tornaterem is tartozik. Csoportszobáink  tágasak, napfényesek, teret engednek a gyermekek öntevékeny nyugodt játékának. Berendezésük ízléses, törekedtünk a bútor, a textília, különféle dísztárgyak szín- és formavilágának harmóniájára, természetes anyagok beszerzésére (fa-nád bútorok, fonott kosarak…). Minden csoportot egyéni ízléssel alakítottak ki az óvónők és a dajkák. Bensőséges családias hangulat árad bárhová lépünk be.


Lepke-lak Családi Napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1094
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Ferenc tér 13

Telefon: 06 (1)706 8787
Mobil: 06 (70) 434 0682
E-mail:
Webcím: www.lepkelak.hu/index.php
BEMUTATKOZÁS: Miért jó a mamának? Mert itt biztonságban tudhatja a gyermekét, míg dolgozik, ügyeket intéz, vagy csak kikapcsolódik. Csecsemő és kisgyermek gondozónői képesítéssel rendelkező, két gyermekes anyuka foglalkozik a picikkel. Rugalmas nyitvatartás: igénybe vehető órás, fél napos, napos díjjal, akár egy-két nap hetente. Miért jó a babának? Mert szeretetteljes, vidám, meleg, családias környezet várja. Kreatív, korosztályhoz kötött foglalkozásokkal telnek a délelőttök és a délutánok. Zárt, biztonságos, tiszta udvar van a délelőtti szabadban való mozgáshoz. Kis létszámú csoport, így oda tudunk figyelni az egyéni, eltérő ritmusú fejlődésükre. Ételallergiás gyermeket is szívesen fogadunk. A szobatisztaság nem kizáró ok, sőt….


Bocs-Csoda Családi Napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1096
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Vaskapu utca. 10-14/A/03. Bejárat a Likőr utcából!

Mobil: 06 70 629 6668
E-mail:
Webcím: www.bocsoda.com/elerhetoseg/
BEMUTATKOZÁS: Bölcsődei óvodai férőhelyre vár? Gyermekének olyan helyet szeretne  ahol: kis létszámú csoport; nyugodt, biztonságos, családias légkör; egészséges életmódra nevelés; napi 4-szeri étkezés; sok mese, mondóka; játékos angol foglalkozás; rugalmas nyitvatartás; időszakos, esti, hétvégi gyermekfelügyelet várja? Nálunk mindezt megtalálja! Szeretettel várjuk a leendő kisbocsok jelentkezését!


Méhecske Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM:
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Ifjúmunkás u 30

Telefon: 06 (1) 357 0930
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánkban a homogén csoportszervezés vált elfogadottá a kiscsoportosok egyéni szükségletei, tempója miatt. Kis, kis-középső, nagy-középső és nagycsoportot működtetünk. Miután a szocializálódást segíti, ha különböző életkorú gyerekek együtt játszhatnak ill. tevékenykedhetnek, ezért beépítettünk mindennapjainkba egy újfajta szervezési formát, mely lehetővé teszi ezt. A nap egyes szakaszaiban a gyerekek lehetőséget kapnak az úgynevezett „átjárhatóságra”. Reggel 8 óráig, az udvaron, és délután 16 óra után. Ebben az időszakban meghatározott szabályok szerint, saját igényük, választásuk és döntésük alapján óvodásaink átmehetnek a másik csoportba játszani, ill. tevékenykedni.


Epres Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1098
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Epreserdő u. 10

Telefon: 06 (1) 280 6705
E-mail:
Webcím: www.epresovoda.gportal.hu
BEMUTATKOZÁS:  Óvodánk szépen gondozott zöldövezetben, a József Attila lakótelepen található. Jól felszerelt játszókertünk biztosítja szabad levegőn való sokoldalú tevékenykedést. Négy csoportban szeretetteljes, elfogadó, megértő, biztonságot sugárzó légkörben tevékenykedhetnek gyermekeink, a szakmailag felkészült nevelőtestület irányítása mellett. Csoportjainkban az azonos életkorú gyermekek, illetve lehetőség szerint az egymáshoz közeli korosztályok élnek együtt. Azt valljuk, hogy a kisgyermek alapvető szükséglete a szeretet, amelynek megléte hozzájárul egyenletes fejlődéséhez. Hisszük, hogy a nevelés során kulcsszerepünk van, életvitelünkkel, erkölcsiségünkkel, felkészültségünkkel modellt nyújtunk, értéket közvetítünk. Óvodánk arculatát közösen kialakított pedagógiai programunkban – „Kisemberek a nagyvilágban” – határoztuk meg. A középpontba a környezeti nevelés került, amely a nap egészében érvényesül. A szokásokon és a környezettel való kapcsolattartás történésein keresztül valósítjuk meg az ezzel kapcsolatos feladatainkat, amelynek eredményeként várjuk a helyes életviteli szokások és a környezettudatos magatartás csíráinak megjelenését.


Csudafa Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1097
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Óbester u. 9.

Telefon: (1) 218 997 21
Fax: (1) 215 64 73
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk a Mester utca és a Duna között, a Ferencvárosi Művelődési Ház közvetlen szomszédságában található. Intézményünkben a mese és az ének kapja a legnagyobb hangsúlyt.


Bóbita-Vár Gyermek Klub

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1095
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Lechner Ödön fasor 2

Mobil: 06 (30) 322 0965
E-mail:
Webcím: www.facebook.com/bobitavarklub/info
BEMUTATKOZÁS: Sok szeretettel és szakképzett, gyermek-centrikus személyzettel várjuk gyermekét 12 hónapos kortól 7 éves korig a Bóbita-Várban, fél napos vagy teljes ellátással hétfőtől péntekig 7.30-tól 17.30-ig a IX. kerületi Boráros térnél a DunaPest Rezidencia exkluzív épületében. Klubunka járó gyermekeink nyugalma és napi rutinjuk teljesülésének érdekében a személyes látogatás előtt mindig egyeztessen időpontot! Köszönjük!


Kerekerdő Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1097
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Vágóhíd u. 35-37

Telefon: (1) 215 79 28
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Az önkormányzati óvodánkban csoportonként önálló játszóterek állnak a gyermekek rendelkezésére. Az udvaron miniuszoda található. Az óvodában sportnapot és óvodai családi hétvégéket szervezünk.