Budapest IV. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Dalos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1047
VÁROS: Budapest IV. kerület
CÍM: Ugró Gyula sor 5.

Telefon: (1) 233 28 06
Mobil: (30) 950 57 27
E-mail:
Webcím: www.dalosovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Színes, vidám hétköznapok. Célunk a világban jól eligazodó, nyitott, az eredményeknek örülni tudó, saját problémáira megoldást kereső és találó, jó kapcsolatteremtő képességgel rendelkező, a másság elfogadására képes, derűs, kiegyensúlyozott gyermek nevelése.
Az óvoda 1987-ben épült, Budapest szélén, Újpesten. Környékén nagyon tiszta a levegő, gyér az autóforgalom. Kertes házak és lakótelep veszik körül, csendes, kellemes környezet. Az épületben 8 óvodai csoport működik. Egy-egy csoportban 25 gyerek van. Az udvar nagy, sok gyümölcsfa és virág szépíti. Favonatok, homokozók, mászókák várják a gyerekeket. A tornaterem parkettázott, tükörrel, bordásfallal, sokféle tornaszerrel ellátott. Szakmai könyvtár, fénymásoló és számítógépek segítik a munkát.


Hétszínvirág Magánóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1041
VÁROS: Budapest IV. kerület
CÍM: Szigeti József utca 2-4.

Telefon: (1) 379 34 46
Mobil: (30) 989 16 20
E-mail:
Webcím: www.hetszinvirag.hu
BEMUTATKOZÁS: Újpest első magánóvodája. Óvodánk gyermekcentrikusan került kialakításra, nagy, tágas terekkel, egyedi berendezésekkel, tornateremmel. A Hétszínvirág magánóvodába járó gyerekek, nyitott, kreatív, érdeklődő emberekké válnak. Fontos számunkra, hogy Óvónőink a gyerekek egyéni képességeinek figyelembevételével, egyéni bánásmód szerint segítsék, neveljék, oktassák a gyermekeket. A legkorszerűbb módszerekkel készítjük fel a gyermekeket az iskoláskorra. Megalapozzuk szellemi, fizikai fejlődésüket. Az angol- és korcsolya oktatás mellett karate képzésen is részt vehetnek a gyerekek, az UTE-vel együttműködve minőségi sportolási lehetőséget biztosítunk.  Óvodánk épülete teljes körűen felújított. Nagy, tágas, világos terekkel rendelkező teremszobákban kerülnek a gyerekek elhelyezésre. Egyedi berendezésekkel, bútorokkal tesszük számukra szerethetővé a környezetet. Hidegebb időben tornateremben, jobb időben pedig hatalmas, 2500 nm -es fákkal teli játszókertünkben biztosítjuk számukra a megfelelő mozgási lehetőségeket.Arra törekszünk, hogy az általunk nevelt gyerekek, nyitott, kreatív, érdeklődő emberekké váljanak. Kislétszámú csoportokban, családias légkörben 2 éves kortól várjuk a gyermekeket. Beiratkozás egész évben folyamatos! Foglalkozások: angol oktatás; logopédia; orvosi felügyelet; úszásoktatás; korcsolyázás; síoktatás; néptánc; iskola előkészítő foglalkozás. Facebook elérhetőségünk : Hétszínvirág Magánóvoda


Chinoin Vadgesztenye Óvoda és Bölcsőde

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1045
VÁROS: Budapest IV. kerület
CÍM: Ősz utca 155.

Telefon: (1) 369 09 65
E-mail:
Webcím: www.chinoinovibolcsi.hu
BEMUTATKOZÁS: A gyermekintézmény fenntartója a Chinoin Szociális Alapítvány. A gyermekintézmény szolgáltatásait első sorban az alapítónál dolgozó szülők gyermekei veszik igénybe, míg a fennmaradó férőhelyek költségtérítéses formában, bárki számára igénybe vehető.  A bölcsőde teljesen felújított épületben közvetlenül az óvoda mellett működik. A jól felszerelt csoportszobák, a kisgyermekek igényeinek megfelelően vannak berendezve és a szabad levegőzés, a nyári játék a füvesített udvarunkon biztosított. Gyermekképünk és célunk az, hogy a bölcsődébe érkező kis gyermekek biztonságban, egészséges, esztétikus környezetben, jól érezzék magukat. Ezt szolgálja a “Saját gondozónői” – rendszer amely, a személyi állandóság elvén működik. Kiemelkedő szerepet játszik napi tevékenységünkben a játék, amely, segít a világ megismerésében és befogadásában, elősegíti a testi, az értelmi, az érzelmi és a szociális fejlődést. (képeskönyv, mondókák, énekek, kirakójátékok, gyöngyözés, rajzolás stb.). Az egészség megőrzését segíti elő, a SOMANDRIN egészségügyi preventív, terápiás szobánk, amely a kisgyermek immunrendszerét erősíti. Segítőtársaink a nevelő munkában: gyermekorvos, védőnő, pszichológus.
Az óvoda zöldövezeti, kertvárosi környezet található, tágas ősfás kerttel, természetes fajátékokkal, tágas, jól felszerelt tornateremmel. Játékaink: vízforgatós medence; autentikus, kültéri búbos kemence. Intézményünkben saját főzőkonyha található, így házias ételekkel biztosítjuk a napi étkezést. Programunk: magyar hagyományéltetés; néptánc oktatás. Természetes nevelés fejlesztő pedagógiai módszerek: anamnézis, képességvizsgálat; szintfelmérés, készségfejlesztés; jeles napokra épülő oktatási anyag; családcentrikus gondoskodás; környezettudatos gondolkodás; egészséges táplálkozás; iskolai életrevaló felkészítés.


Kiskavicsok Magánóvoda és Fejlesztőház

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1046
VÁROS: Budapest IV. kerület
CÍM: Vécsey utca 120.

Telefon: (20) 917 72 28
Mobil: (20) 576 50 51
E-mail:
Webcím: www.kiskavicsok.hu
BEMUTATKOZÁS: Kiskavicsok- „MINDENGYEREK” Óvodája„ Nem az számit, hogy minek születik valaki, hanem az, hogy mivé nő fel.”
2010. szeptemberében megnyitott óvodánkban, szeretettel várunk minden olyan gyereket, akiknek a szülei egyetértenek velünk abban, hogy minden gyermek egyformán tud szeretni, nevetni, játszani, függetlenül attól, hogy milyennek született. A Kiskavicsok Óvoda épülete, Újpest egyik legszebb részén a Vécsey Károly utcában található. A patinás villaépületet nagy (több mint 2000 négyzetméter) játékra, mozgásra alkalmas udvar veszi körül. Sok fával, növénnyel, tiszta levegővel várja a gyerekeket.
Minden gyermek különleges emberi lény, aki saját egyéni módján növekszik és fejlődik. Van, aki később éri el a fejlődés egyes mérföldköveit, mint a társai. Ezek a gyermekek segítségre szorulnak abban, hogy képességeiket a lehető legteljesebben kibontakoztathassák. Úgy érezzük, hogy egészséges gyermekekkel együtt nevelkedve ez jobban sikerülhet.
Nyitva tartás:  Hétfőtől-Péntekig: 7 órától - 18 óráig a szülők igényeinek szem előtt tartásával napi 11 órás felügyeletet biztosítunk. Óvodánk egész évben folyamatosan üzemel. Nálunk nincs őszi szünet, tavaszi szünet, nyári szünet, csak a karácsony és újév között illetve a munkaszüneti napokon tartunk zárva.
Étkezés: Naponta négyszeri étkezést (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna) biztosítunk a gyermekek számára. Étrendjüket gondosan állítjuk össze, aminek eredményeként egészséges és a testi fejlődéshez szükséges, tápláló ételek kerülnek a gyerekek asztalára.
Csoportjaink: minicsoport-kiscsoport (2 éves kortól); középső csoport; nagy csoport (iskolára felkészítés); gyógypedagógiai csoport. A csoportok maximális létszáma 15 gyermek, minden csoporthoz 2 fő óvodapedagógus, 1 fő fejlesztőpedagógus és 1 fő dajka tartozik. A gyógypedagógiai csoport gyermekeit gyógypedagógus, fejlesztő, gyógypedagógiai asszisztens és dajka látják el.


Vörösmarty Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1047
VÁROS: Budapest IV. kerület
CÍM: Vörösmarty u. 14.

Telefon: (1) 370 91 06
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: A gyermek fejlődő személyiség, fejlődését genetikai adottságok, az egyéni belső fejlődés-érés sajátos törvényszerűségei a spontán és tervszerűen alkalmazott környezeti hatások együttese határozza meg.
Tevékenységközpontú óvodai nevelésünk célja: a 3-6-7 éves gyermekek társadalmi gyakorlatra való felkészítése a kooperációs és kommunikációs képességeik megalapozásával, valamint az iskolai feladatokra való differenciált, egyéni felkészültség elérése.
A gyermeket minden életkori szakaszban orientálni kell valamerre, vezetni kell valahova. Meg kell adni a gyermekeknek a lehetőséget az önállóan megválasztott, belsőből fakadó tevékenységre, saját képességeiknek megfelelő szinten. Önállóságuk tiszteletben tartása mellett tudatosan, tervszerűen szervezzük meg a napi teendőket.


Csányi Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1043
VÁROS: Budapest IV. kerület
CÍM: Csányi L. u. 30.

Telefon: (1) 389 03 59
Fax: (1) 389 03 59
E-mail:
Webcím: csanyiovi.hu
BEMUTATKOZÁS: "A legtöbb, amit a gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak."
Újpest legelső óvodája. Az épület a XX. század eleje óta őrzi funkcióját. Belső udvar, családias csoportszobák jellemzik.


Királykerti Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1042
VÁROS: Budapest IV. kerület
CÍM: Király u. 26-28

Telefon: (1) 369 03 09
Fax: (1) 369 03 09
E-mail:
Webcím: www.kiralykerti1042.eoldal.hu
BEMUTATKOZÁS: A Királykerti óvoda Újpest Városközpont csendes részén található. A nagy kertben füves, az árnyékos kis pancsolót, és a csoportok teraszait körülölelő fák, és bokrok nyújtanak árnyékot. Ezért kora tavasztól, késő őszig a szabadban tevékenykedhetnek a gyerekek.
A vegyes csoportokban lévő gyermekek egymás mellett, együtt játszanak, így spontán módon elsajátíthatják a gyerekek a különböző együttműködési, és együttélési formákat. A testvérek járhatnak egy csoportba. Szakképzett óvodapedagógusok, és dajka nénik látják el a kisgyermekek nevelését, és felügyeletét.
A gyermeklétszám függvényében, év közben is van lehetőség arra, hogy aki a későbbiekben tölti be a 3. életévét, a nevelési év folyamán megkezdje az óvodai nevelésben a részvételt.
A szülőkkel a kölcsönös bizalomra épül nevelőmunkánk. A mindennapokban is a partnerkapcsolat megtartására törekszünk. Az óvoda a családi nevelés kiegészítéseként vállal részt a rábízott kisgyermekek nevelésében, és fejlesztésében.


Bőrfestő Óvoda - óvodai nevelés az érzelmi nevelés tükrében

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1048
VÁROS: Budapest IV. kerület
CÍM: Bőrfestő u. 1-3.

Telefon: (1) 380 71 99
Fax: (1) 380 71 99
E-mail:
Webcím: www.borfestoovi.sewyoffice.hu
BEMUTATKOZÁS: “Ha valaki azt akarja, hogy gondoljanak rá, adjon virágot, ha valaki azt akarja, hogy emlékezzenek rá, ültessen fát, s ha valaki azt akarja, hogy soha ne feledjék, neveljen embert!”  Bőrfestő Óvoda immáron 23 éve nyitotta meg kapuit az újpesti káposztásmegyeri családok előtt. Célunk olyan gyermekek nevelése, akik a mi óvodánkban szerzett ismeretek, tapasztalatok által önálló gondolkodású, a világ dolgai felé érdekelődve forduló felnőttekké, őszinte, igaz emberekké válnak. Valljuk, hogy a gyermek érzelmi lény, aki sok-sok odafigyelést, szeretetet, törődést igényel. Fontosnak tartjuk az óvónő védő, szerető gondoskodását, mely a gyermekek számára biztonságot ad. A gyermek fejlődő személyiség: Az életkori sajátosságok figyelembe vételével, az egyéni testi-lelki szükségletek kielégítésével a személyiség harmonikus kibontakoztatására törekszünk. Játékosan, végtelen türelemmel, és ami a legfontosabb: szeretettel tesszük. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a későbbiekben is visszalátogató gyermekek és szülők sokasága. A törvény értelmében évente 5 nevelés nélküli munkanapra van lehetőség. Tavaszi és őszi szünet nincs óvodánkban, a karácsonyi és újév közötti nyitva tartás menetéről a szülőket időben értesítjük.  Nyitva tartás:  H – P: 6:00 – 18:00. Gyermekek fogadása: 6:30-tól.


Ambrus Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1047
VÁROS: Budapest IV. kerület
CÍM: Ambrus Zoltán u. 2.

Telefon: (1) 370 90 34
Webcím: www.ambrusovi.hu
BEMUTATKOZÁS: A képi gondolkodás, a fantáziavilág fejlesztését rajzolással, mintázással, kézimunkával, barkácsolással, gyurmázással, díszítéssel, festéssel segítjük elő.
Óvodánk 4 csoportos, ideális létszámú (csoportonként maximum gyermek) a gyerekek egyéni szükségleteik figyelembe vételével, egyéni fejlesztésre alkalmas, családias hangulatú intézmény. A szülőket nevelőpartnereknek tekintjük, hiszen az óvodai nevelésünk kiegészítője a családi nevelésnek. Nevelésünk nem lehet eredményes családi megerősítés nélkül, ezért az összhangban nevelés elengedhetetlen követelmény számunkra. Intézményünk pedagógusai és az őket segítő kollégák gyermekeket tisztelő, szerető, hivatásukhoz értő, megújulni tudó, színes egyéniségek. Mivel szabad az  óvoda választás, ezért  a szülő választ óvodát gyermekének. Ha a kisgyermek harmonikus, barátságos óvodai légkörben él, ha védettségben, biztonságban érzi magát a nap minden percében, és minden nap felfedezhet valami jót, szépet, érdekeset, akkor öröm az óvodába járás!