Budapest VII. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Miriam Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM:
VÁROS: Budapest VII. kerület
CÍM: Wesselényi utca 44

Webcím: www.aai.co.hu/wordpress_t/nincs-kategorizalva/miriam-ovoda-3.html#
BEMUTATKOZÁS: A Miriam Óvoda a Wesselényi utca 44. szám alatt található, az ortodox zsidó hitközség által működtetett, Amerikai Alapítványi Iskola földszintjén, 150 nm alapterületen, gyönyörűen felújított, korszerű környezetben várja 2009. szeptemberétől 3-6 év közötti gyerekek jelentkezését. Az Óvoda fenntartói egy igazán igényes zsidó oktatást nyújtó intézmény működtetése mellett kötelezték el magukat.


DOB Óvoda - Differenciált Óvodai Bánásmód

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1074
VÁROS: Budapest VII. kerület
CÍM: Dob utca 95.

Telefon: (1) 342 51 33
E-mail:
Webcím: www.dobovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Differenciált óvodai bánásmód. Óvodánk Erzsébetváros szívében, patinás épületben, vegyes életkorú csoportokkal működik. Intézményünkben a szülőket egész évben nyitott ajtó várja, így betekintést nyerhetnek gyermekük óvodai életébe. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek a megkezdett tevékenységeket nyugodtan befejezhessék.


Csellengő csemete-lak családi napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM:
VÁROS: Budapest VII. kerület
CÍM: Akácfa utca 50 VI. em. 3.

Mobil: 06 (70) 636 0731
E-mail:
Webcím: www.csellengocsemete.hu
BEMUTATKOZÁS: Családias, minden igényt kielégítő körülmények közt, megfelelő szakképesítéssel rendelkező, célirányos segítség mellett minden 1-14 év közötti fiatal, kisember részére szeretnénk hasznos elfoglaltságot, játékos tanulást biztosítani, valamint a társadalomba való beilleszkedésüket elősegíteni. A szolgáltatásainkat olyan családok részére szeretnénk nyújtani, akik szeretnék biztonságos felügyelet alatt tudni ilyen korú gyermekeiket addig, amíg munkájuk vagy egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudják saját maguk ellátni. A jövőbeli társadalom oszlopos tagjainak a személyiség kialakulásában, a hova tartozás, beilleszkedés, valamint az egymás elfogadásában - kis létszám mellett - szeretnénk segítséget nyújtani, valamint felkészíteni őket az Életre a rég elfelejtett hagyományok és értékek megbecsülése mellett. Teendőinket barátságos, szeretetteljes légkörben a biztonságérzet kialakítása mellett szeretnénk folytatni, ahol a testi és lelki egészségre egyaránt figyelünk.


Kópévár Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1078
VÁROS: Budapest VII. kerület
CÍM: Murányi utca 27.

Telefon: (1) 342 43 87
E-mail:
Webcím: www.kopevarovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: „… Gyere Te is kópénak! Óvodánkban hat plusz két csoport működik: a két épületet közös játszóudvar köti össze. A nevelési program az elfogadó, szerető légkört és az integráló módszereket állítja középpontba.
Óvodánk Erzsébetváros peremén található, mely az egyik legsűrűbben lakott kerülete fővárosunknak. Ebben a forgalmas, több emeletes házaktól körülvett környezetben helyezkedik el intézményünk az István utca felőli főépülettel, valamint a Murányi utca felőli tagóvodával. Főépületünk 6 csoporttal, míg a tagóvodánk jelenleg 2 csoporttal működik és egy csoportszobák összenyitásával kialakított tornateremmel. Minden tevékenységünkhöz külön tágas, világos helységek állnak rendelkezésünkre. A két épületet területileg - mintegy zöldsziget - közös udvar köti össze, mely 2005-ben lett felújítva, füvesítve és az előírásoknak megfelelő játékokkal felszerelve. Hiszünk abban, hogy tudunk olyan óvodát teremteni, mely képes a változó és rohanó világban felnövő gyermekek kompetencia alapú nevelésére. Célunk a megszerzett tudás kreatív alkalmazása, a másság elfogadása, a környezete tisztelete, szeretete és gondozása. Mindezek megvalósítása érdekében a családokat még szélesebb körben vonjuk be óvodánk életébe. Egy olyan őszinte, kölcsönös bizalmon alapuló légkörbe, ahol a problémákat minden szülő szívesen felveti tudva, hogy a megoldásokat közösen keressük meg.


Csicsergő Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1077
VÁROS: Budapest VII. kerület
CÍM: Rózsa utca 32.

Telefon: (1) 322 16 86
Fax: (1) 342 83 75
E-mail:
Webcím: www.csicsergo.lapunk.hu
BEMUTATKOZÁS: Intézményünk 2003. szeptemberében nyitotta meg kapuit. Óvodánk nyolc, vegyes életkorú csoporttal működik, melyből egy logopédiai csoport. Intézményünk jól felszerelt tornateremmel rendelkezik. Az épületben lift és mozgássérült mosdó is található. Munkánkat logopédusok és fejlesztőpedagógusok segítik. Szolgáltatásaink: úszás; korcsolyázás; angol; foci; gyermektorna; néptánc; számítógépes foglalkozás.


Bóbita Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1072
VÁROS: Budapest VII. kerület
CÍM: Akácfa u. 32.

Telefon: (1) 321 36 75
E-mail:
Webcím: www.bobitaovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk, Belső-Erzsébetváros szívében található. Intézményünk öt csoporttal működik. Csoportjaink vegyes összetételűek, ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy a testvérek, barátok egy csoportba kerüljenek. Esztétikusan berendezett, sok-sok játékkal felszerelt csoportszobáinkban teremtünk a gyermekek számára barátságos életteret. Sokféle mozgáslehetőséget biztosít, a mászókákkal felszerelt, az Uniós előírásoknak megfelelően felújított, kicsiny, szép udvarunk.
Gyermekeink nevelését, fejlesztését minden csoportban két óvodapedagógus, és a munkájukat segítő egy dajka látja el. Nevelőtestületünk szakmailag jól felkészült, sokszínű egyéniségek alkotják. Munkájukat színvonalasan látják el, mely köszönhető lelkesedésüknek, és a szakma iránti elkötelezettségüknek.
Erzsébetváros önkormányzata ingyenesen biztosítja az iskolába készülő gyerekeknek az úszásoktatást, a számítógéppel való ismerkedést és a nagycsoportosok angol oktatását.


Magonc Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1071
VÁROS: Budapest VII. kerület
CÍM: Városliget fasor 39-41

Telefon: (1) 322 80 41
Fax: (1) 322 80 41
E-mail:
Webcím: www.magoncovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk 1991. október óta működik Budapest Erzsébetváros Önkormányzatának intézményeként. A Városligethez közel, tágas udvar közepén áll a kétszintes épület. Szomszédságunkban bölcsőde is található. A kezdetben 120 férőhelyes, 6 csoportos óvodát 2005-ben 8 csoportra bővítették. Engedélyezett létszámunk 200 fő. A vidám dekorációkkal, színesen és praktikusan berendezett csoportszobákhoz egy-egy mosdó is tartozik. Jól felszerelt tornatermünk nem csak a testnevelés foglalkozások színtere. Itt rendezzük meg a gyermekek hagyományos ünnepeit (pl. Mikulás, Karácsonyi, anyák napi, évzáró stb.), mesenapot, kiállításokat, vetélkedőket, előadóművészek műsorait, bemutatókat stb. Három kisebb foglalkoztatóban a fejlesztő, logopédiai foglalkozások zajlanak, illetve a pedagógiai asszisztens szervez elfoglaltságokat a gyerekeknek. Só szobánkban kristálysó párával igyekszünk tiszta klímát teremteni, ahol óvodásaink hetirend szerint vehetnek részt, a csoportok terve szerint. Ebédlőnkben 2 turnusban étkeznek a gyerekek, kulturált körülmények között. Nevelői szobánkban kollégáinknak szakmai programokat szervezünk, emellett a gyermekek által is látogatott könyvtárat rendeztünk be. Az aulában "dühöngőt" alakítottunk ki. Itt felnőtt felügyelettel mászhatnak, ugrálhatnak, bújócskázhatnak óvodásaink.


Brunszvik Teréz Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1074
VÁROS: Budapest VII. kerület
CÍM: Rózsák tere 6-7

Telefon: 06 (1) 322 4060
BEMUTATKOZÁS: Önkormányzati óvoda Erzsébetvárosban.


Körtemuzsika Családi Napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM:
VÁROS: Budapest VII. kerület
CÍM: Damjanich u. 36. 36 fsz. 4.

Mobil: 06 (70) 365 5113
E-mail:
Webcím: www.5mp.eu/web.php?a=kortemuzsika
BEMUTATKOZÁS: Ha a rohanó világban szeretné, ha gyermeke szerető, gondoskodó, értékközvetítő, derűs légkörben ismerje meg a világot, jöjjön el hozzánk! Egész évben várjuk 1-7 éves gyerekek jelentkezését. 8-14 éves korú gyerekeknek tanulószobát biztosítunk.