Budapest I. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Bilimbo Háza Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1016
VÁROS: Budapest I. kerület
CÍM: Nyárs utca 3.

Telefon: (1) 225 14 19
Mobil: (20) 991 01 10
E-mail:
Webcím: www.bilimbo.hu
BEMUTATKOZÁS: Az óvoda csendes, forgalommentes kis utcában, egy családi ház felső szintjén található. Intézményünk megközelíthető a 18-as villamossal, 78-as busszal vagy bátrabbaknak rövid sétával a Krisztina tértől, illetve a Délitől is elérhetik. Az intézmény előtt fizetni kell a parkolásért. Nagy szeretettel és minőséggel várunk minden gyereket családias, montessori szemléletű intézményünkbe. Programjainkat folyamatosan fejlesztjük, minden nap új és új ötletekkel gazdagítjuk szülinapi zsúrjainkat, frissítjük montessori eszközkészleteinket. A Montessori módszer lényege, az, hogy fontosnak tartjuk a művészeti, természeti nevelést. Sokat bábozunk, énekelünk, verselünk, mondókázunk, kézműveskedünk. Rendszeresen sütünk a kicsikkel, nagyokkal. Megtanulunk tojást törni, tortaformát kivajazni, ismerjük a sütőport, a réteslisztet, tudunk sajtot reszelni, meggyet magozni... és mindeközben ügyesednek kis ujjaink, erősödik csuklónk és fejlődik finommotorikus képességünk. Immár tíz éve szorosan kapcsolódik pedagógiai szemléletünkhöz a közös uzsonnakészítés, tortasütés, tejbegrízfőzés. Hisszük, hogy nem lehet elég korán kezdeni a gyerekek "konyhára szoktatását". Valamennyi tevékenységünket (születésnapi zsúr, nyári tábor, miniovi, minibölcsi) áthatja ez a látásmód.


Csiribiri Napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1011
VÁROS: Budapest I. kerület
CÍM: Iskola u. 4. I. em. 2.

Telefon: (30) 455 66 18
Mobil: (30) 538 39 35
BEMUTATKOZÁS: Magánóvoda táplálékallergiás gyerekeknek. Családias környezet, egyéni fejlesztés kis létszámú csoportban.


Mészáros utcai Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1016
VÁROS: Budapest I. kerület
CÍM: Mészáros u. 56/b

Telefon: (1) 225 07 62
BEMUTATKOZÁS: A Tabán és Naphegy lábánál működő önkormányzati óvoda, néhány percre található a kerületi fenntartású sportpályától.


Brunszvik Teréz Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1012
VÁROS: Budapest I. kerület
CÍM: Lovas út 3.

Telefon: (1) 489 34 90
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk a Budai Vár oldalában helyezkedik el. A villa jellegű épületet kert és játszóudvar veszi körül. Tágas, fa játékeszközökkel jól felszerelt, változatos domborzatú udvarunkon, valamint a budai hegyekre panorámát biztosító, nagyméretű teraszunkon elégíthetik ki a gyermekek mozgásigényüket az év minden szakában. Közvetlen tapasztalás útján szerezhetnek ismereteket az évszakokról, növényekről, természeti jelenségekről. A nevelő-oktató munka 5 csoportban folyik. A csoportok szervezésénél törekszünk az azonos életkorú összetétel biztosítására, de az utóbbi években egyre inkább rákényszerülünk egy-egy részben osztott csoport kialakítására. Csoportjaink létszáma: 20-24 fő. A gyermekekkel speciális képzettségekkel is rendelkező, felsőfokú végzettségű óvodapedagógusok, szakképzett dajkák foglalkoznak, gyermekközpontú szemlélettel, az életkori sajátosságok figyelembevételével látják el a nevelési, gondozási feladatokat. Nevelőmunkánk, a gyermekek egyéni fejlődési ütemét figyelembevevő fejlesztéseink, a sokszínű tevékenységi lehetőség és élmények biztosítása vonzóvá teszi az óvodát mind a kerületi lakosok, mind a közelben dolgozó Szülők gyermekei számára. A tanév legjelentősebb eseményei a hagyományos és környezetvédelmi ünnepek köré csoportosulnak. A szülői közösséggel való kapcsolatunk erősítését szolgálják a játékdélutánok, nyíltnapok, az adventi időszakban megvalósuló közös készülődés, téli vásár, és a már hagyománnyá vált egész napos gyermeknapi rendezvényünk.


Óvoda táplálékallergiás gyermekeknek

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1011
VÁROS: Budapest I. kerület
CÍM: Iskola u.

Mobil: (30) 538 39 35
BEMUTATKOZÁS: A kisgyermekek életében és személyiségfejlődésében meghatározó jelentőséggel bír az óvodában eltöltött idő. Minden gyermeknek meg kell találni a számára személy szerint legjobban megfelelő óvodát. Így van  ez a táplálékallergiás gyermekek esetében is, akiknek átlagtól való eltérésük rossz és jó irányban is befolyásolhatja betegségtudatuk és szociális beilleszkedésük kialakulását.
2007. szeptembere óta működő óvodánk egy kistársasházban találhaó. A  60 négyzetméteres lakásban, a nagy világos játszószoba mellett, egy kisebb pihenőszoba is van. Az óvodához tartozik egy 25 négyzetméteres fedett, napfényes terasz is.
Óvodánk családi napköziként üzemel. A diétázó táplálékallergiás gyermekek mellett, teljesen egészséges gyermekeket is fogadunk csoportunkban. Csoportjaink létszáma maximum 7 fő (3-6 éves kor között).
Nevelési célkitűzéseink: A gyermek személyiségének és tehetségének kibontakoztatása. Kreatív, egyéni fejlesztés, melyben fő nevelési eszközünk a játék. Művészeti nevelés: kézművesség; hagyományőrzés; népmesék; népdalok; népi mondókák ; mozgásfejlesztés; napi torna; egészséges életmódra nevelés.


Budavári Kolping Katolikus Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1014
VÁROS: Budapest I. kerület
CÍM: Dísz tér 3.

Telefon: (1) 225 07 17
Fax: (1) 225 07 18
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: A katolikus közösség családcentrikus óvodája a Várnegyed területén.


Vízivárosi Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1011
VÁROS: Budapest I. kerület
CÍM: Iskola u. 44.

Telefon: (1) 225 04 09
Fax: (1) 225 04 10
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Az óvoda épületét tágas, szép, parkosított udvar veszi körül, ahol a gyermekek mozgásfejlődését korszerű játékok biztosítják. A Batthyány térről jól megközelíthető. A szülőknek könnyebbséget jelent, hogy szomszédságában bölcsőde és általános iskola is található. Jól felszerelt tornateremmel rendelkezünk, melyben olyan fejlesztő felszereléseket biztosítunk, amelyek minden igényt kielégítenek az ovisok mozgásának fejlesztésére. Az épületben 2 kis-, 2 középső-, 2 nagycsoport működik. A csoportok létszáma nem haladja meg a 25 főt. Arra törekszünk, hogy a minél otthonosabban érezhessék magukat. Minden csoportban szakképzett, szakmailag jól felkészült óvónők és dadusok gondoskodnak a gyermekekről. Nevelőmunkánk során a gyermekek személyiségének fejlesztéséhez a számukra legmegfelelőbb módszereket választjuk ki. Meggyőződésünk, hogy a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlesztését az életkori és egyéni sajátosságok figyelembe vételével lehet csak megvalósítani, a gyermeki személyiség tiszteletben tartásával. A nevelőtestület munkáját logopédus és fejlesztő pedagógus segíti. Minden évben szűrővizsgálatokat szervezünk a gyermekek egészséges fejlődése érdekében (szemészet, fogászat, hallás). A szülői közösség támogatásával alapítvány működik, mely a felállított céloknak megfelelően segíti az óvodát. A családokkal együttműködve szeretnénk óvodásainknak élményekben gazdag, boldog gyermekkort biztosítani.


Naphegyi Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1016
VÁROS: Budapest I. kerület
CÍM: Tigris utca 58-60

Telefon: (1) 375 37 63
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk a Naphegyen, fővárosi viszonylatban jó levegőjű, zöldövezeti környezetben helyezkedik el. A Tabán és a Gellérthegy közelsége, adottságai közeli kirándulásokat tesz lehetővé. Csoportjaink átlagos létszáma 20-22 fő. Általában korosztályában közel egykorú gyermekcsoportokat szervezünk, de vegyes életkorú csoportunk is van. A Coménius I. pedagógiai minőségirányítási rendszer bevezetése megtörtént óvodánkban, amely intézményünk magas szintű működését folyamatosan biztosítja. Az egyes nevelési területek közül kiemelt feladatunk: az egészséges életmódra nevelés; a mozgásigény kielégítése; mozgásfejlesztés; az anyanyelvi nevelés; a beszédkészség, önkifejezés fejlesztése; a természeti és társadalmi környezet megismertetése; az élet szeretetére és annak védelmére nevelés; az iskolai tanuláshoz szükséges részképességek differenciált elérése. Megfelelő kommunikációval, információáramlással érjük el, hogy a nevelőtestületen belüli, valamint a szülő-óvoda és egyéb kapcsolatok, partneri viszonyok erősödjenek. Az óvoda egyéb szolgáltatásainak szervezésekor figyelembe vesszük a szülői igényeket. Jelenleg – külön díjazás ellenében – a következő szolgáltatásokat szervezzük az igényeknek és a korosztályoknak megfelelően: dalos játék;  néptánc; vízhez szoktatás; úszásoktatás; korcsolya oktatás; tenisz; játékos mozgás;  gimnasztika, foci; igény esetén: ismerkedés az angol nyelvvel.


Toldy Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1015
VÁROS: Budapest I. kerület
CÍM: Toldy Ferenc u. 66.

Telefon: (1) 201 62 91
Fax: (1) 224 00 49
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk teraszokkal és udvarral a vár oldalán helyezkedik el. A Moszkva térről gyalogosan vagy autóval közelíthető meg.
Jól felszerelt tornateremmel rendelkezünk, melyben olyan fejlesztő felszereléseket biztosítottunk, amelyek minden igényt kielégítenek az ovisok mozgásának fejlesztésére. A gyermekjóga rendszeresen beépül a délelőtti foglalkozásokba.
Intézményünkben 1 kis-, 1 középső- és 2 nagycsoport működik. A csoportok létszáma nem haladja meg a 25 főt. A csoportszobák tágasak, jól felszereltek. Arra törekszünk, hogy a gyermekek kulturált, ízléses környezetben nevelkedjenek, melyben minél otthonosabban érezhessék magukat.
Meggyőződésünk, hogy a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlesztését az életkori és egyéni sajátosságok figyelembe vételével lehet csak megvalósítani, a gyermeki személyiség tiszteletben tartásával.


Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde - angol-magyar kéttannyelvű óvoda - úszás - tenisz - lovaglás - judo - A szülői vélemények alapján az egyik legjobb magánóvoda Budapesten - Rózsadomb

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1026
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Harangvirág utca 4.

Mobil: (30) 343 77 54
E-mail:
Webcím: www.pinokkioovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Angol-magyar kétnyelvű óvoda Budapest II. kerületében. Mindannyian a legjobbat akarjuk adni gyermekünknek, mert tudjuk, hogy gyermekkor csak egy van.
A Pinokkió Magánóvoda több, mint másfél évtizede egy exkluzívan kialakított villában várja a gyermekeket.  Az elfoglalt szülőkre gondolva reggel 7 órától 18 óráig van a nyitva tartás. A Pinokkió Magánóvoda életkor alapján külön kis-, középső- és nagy csoportban várja szeretettel a gyerekeket, de a Pinokkió Bölcsődébe már 12 hónapos kortól lehet jelentkezni. Minden csoportban egy magyarul beszélő pedagógus és egy kizárólag angolul beszélő pedagógus van a gyerekekkel folyamatosan az egész nap folyamán, továbbá a gyerekek minden nap egy magyar és egy angol nyelvű, játékosan fejlesztő óvodai foglalkozáson vesznek részt.
A legkisebbeknél a hangsúly a beszoktatáson van, ekkor a szülő is jelen van az első héten. A nagycsoportosoknál az iskolára való felkészítés kap kiemelt hangsúlyt, melynek keretében játékos feladatokon keresztül hangolódhatnak rá a számolás, írás és olvasás eljövendő elsajátítására. Cél a lehető legjobb iskolákba történő bejutás az iskolai felvételiken. A gyermekek mozgásigényét az óvoda hatalmas fűvel borított kertje, és a széles választékú sportprogramok elégítik ki (úszás, tenisz, lovaglás, judo, lovaglás, torna, ovis fitness, korcsolya).  Szülői vélemények: Pinokkió Magánóvoda   Facebook: Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde