Budapest XV. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Habos Kakaó Magánóvoda - Középpontban a gyerekek!

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1154
VÁROS: Budapest XV. kerület
CÍM: Nádastó u. 54.

Mobil: (30) 869 11 14
E-mail:
Webcím: www.haboskakao.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk Pestújhely jól megközelíthető helyén, egy családi házban található a Nádastó utca, Dalnoki Jenő utca sarkán. Hosszú ideig álmodoztunk egy óvodáról, ahol tudjuk, hogy gyermekeink biztonságos, szeretetteli környezetben játszhatnak naphosszat, finomat és egészségeset esznek, nyugodtan pihennek. Sokáig nem találtunk ilyet, így aztán úgy határoztunk: megalapítjuk a Habos Kakaó Magánóvodát. A kicsik kedvéért házon belül előadásokat szervezünk, a nagyokat állatkertbe, múzeumokba visszük. Nálunk hetente egyszer egy egész délelőttön keresztül van jelen a gyerekek mellett olyan gondozó (diplomás angol nyelvtanár), aki csak és kizárólag angolul beszél nálunk. A nagyobb gyerekeknek heti kétszer van angol foglalkozás sok mozgással, zenével. Óvodánk programjaiból: néptánc, úszás, iskolaelőkészítő-foglalkozás, kirándulás. Nálunk minden adott ahhoz, hogy vállaljuk emlékezetes születésnapi zsúrok szervezését: zene, tánc, ünnepi eszem-iszom, nagy meglepetések: bohóc, bűvész, arcfestés, Star Wars bemutató és még sok más! Szünidő alatt nyári, napközis táborokat szervezünk.


Morzsa Sportóvoda és Bölcsőde - magánóvoda - magánbölcsőde - angol - úszás - judo - korcsolya Vasas Jégcsarnok - Szertorna UTE - Foci REAC pálya - gyermekjóga - balett - Rákospalota

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1151
VÁROS: Budapest XV. kerület
CÍM: Sződliget utca 16.

Telefon: 06 20 4555740
Mobil: 06 30 586 0255
E-mail:
Webcím: www.morzsaovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Sport Magánóvodánkba és bölcsődénkbe, kertvárosi, nyugodt, vidám környezetben várjuk a gyermekeket 1-7 éves korig.  Óvodai programunk a mozgásra, sportra és az angol nyelvű játékos mindennapi foglalkozásokra épül. Magánóvodánk sokféle sportág különféle mozgásformáival  foglalkoztatja a kicsiket  minden óvodai napon az életkoruknak megfelelően, vidám, játékos formában: Úszás (tanuszodában), Judo, TSMT torna, Korcsolya (újpesti Vasas Jégcsarnokban), Szertorna (UTE Keleti Ágnes Tornacsarnokban), Foci (szakedzővel a REAC-pályán, REAC sportiskola), gyermekjóga, balett. Az óvodai sporttal a célunk, hogy egy életre megszerettessük a gyermekekkel a testmozgást, ebből adódóan nem szabunk szigorú szabályokat a sportnak, törekedünk az érdeklődésük felkeltésére és fenntartására mesevilággal, zenés játékokkal. Edzőink, oktatóink nem csupán jó szakemberek, hanem jó pedagógusok is. Minden nap angol: játékba integrált tanulás angol nyelven. (mese, mondóka, ének-zene, kézműves foglalkozások) Sószobás tornatermünkben, csoportszobáinkban és kertünkben felszerelt, biztonságos játszókörnyezetet biztosítunk a gyereknek.  Gyermekközpontú nevelésünk által a legfontosabbnak tartjuk a gyermekek számára az önfeledt játék biztosítását, és ez által különböző ismeretek elsajátítását, hiszen ebben az életkorban a játék a személyiségfejlesztés leghatékonyabb eszköze. Kis létszámú csoportok, iskolára előkészítő foglalkozások, logopédia és egyéni fejlesztés várja a gyermekeket, az óvodai foglalkozások (vizuális, kézművesség, mese, vers, mondókázás, gyurmázás, ének- zene, drámajátékok, beszélgetőkör,  külső világ tevékeny megismerése – matematikai tartalmú ismeretek) mellett. Morzsa Sportovink az RTL-Klub reggeli műsorának vendége volt, amelyben arról beszélgettek,  hogy a gyerekek sportra, rendszeres mozgásszeretetére nevelését már az óvodás korban érdemes elkezdeni.  : Videó RTL Reggeli
Facebook: Morzsa Sport- Angol Óvoda és Bölcsőde
 


Manóvár Tagóvoda - Önkormányzati Óvoda - Integrált nevelés

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1158
VÁROS: Budapest XV. kerület
CÍM: József Attila u. 59-61

Telefon: (1) 417 39 89
Fax: (1) 417 39 89
Webcím: hetszinviragovi.hu/manovar
BEMUTATKOZÁS: Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat tagóvodája. Óvodánk kertvárosi környezetben, családi házak között helyezkedik el.
Négy csoporttal működik, három csoportban integrált óvodai neveléssel. Az integrált nevelést három fejlesztésre alkalmas szoba segíti. Az integrált nevelés a környezetben megnőtt igény kielégítésére került az óvoda nevelés feladatai közé. Az egészséges gyermekek nevelése szempontjából kedvező a gyermekek integrálása, a másság elfogadtatása, a közös játék és egyéb tevékenységek során. Azért is fontos volt a feladat felvállalása, mert kerületszerte megnőtt a spontán integrációk száma.
A sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek társadalomba való zökkenőmentes beilleszkedését nagymértékben segítheti a kellő időben megkezdett speciális nevelés, fejlesztés. Az integrált óvodai nevelésben csak annak az egészséges kisgyermeknek szabad részt vennie, akinek szülei teljes mértékben elfogadják a másságot, empátiával fordulnak a sérült emberek felé.


Klapka Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1154
VÁROS: Budapest XV. kerület
CÍM: Klapka György u. 27.

Telefon: (1) 307 63 74
Fax: (1) 307 63 74
E-mail:
Webcím: /www.rakospalotaiovi.hu/klapka
BEMUTATKOZÁS: Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzati tagóvodája. Óvodánk kertvárosi környezetben épült, amely egyszerre nyújt biztonságot, jó levegőt, nyugalmat, jó megközelíthetőséget.
Óvodai gyermekférőhelyünk száma 100 fő. Nevelési céljainkat vegyes életkorú csoportokban valósítjuk meg. Életünk ritmusát az évszakok, bennük a hétköznapok és jeles napok váltakozásai adják. Időkerekünk folyamatos, rugalmas, az egyénhez, a gyermeki szükségletekhez igazított. Kiemelt feladatunknak tekintjük a hagyományőrzést, a népi kismesterségekkel való ismerkedést. Mindezek megvalósítását segíti, hogy óvodánkban egy jól felszerelt kézműves műhelyt alakítottunk ki, ahol szakszerű irányítás mellett gyakorolhatják a gyermekek az alapvető fogásokat, anyagok használatát (agyagozás, batikolás, nemezelés, szövés, fonás). Fontos számunkra a mindennapos mese, vers, éneklés, környezettudatosságra való nevelés, az egészséges életmód szokásainak kialakítása, formálása, és nem utolsó sorban a gyermek elsődleges és legfontosabb tevékenysége a JÁTÉK. A játékot, a játékosságot tekintjük a legfontosabb fejlesztési formának.Szem előtt tartjuk a családokkal való szoros kapcsolatot, a rendszeres tájékoztatást. Nyitott óvoda vagyunk, ami azt jelenti, hogy a szülők bármikor, előzetes egyeztetés után bejöhetnek a csoportba és betekinthetnek gyermekük és az egész csoport életébe. Szolgáltatásaink szülői finanszírozás nélkül: - nagycsoportosoknak: kézműves foglalkozás - néptánc heti 1 alkalommal Lehetőségek igény szerint:  Bábszínház, színházi előadások, kiállítások, múzeumlátogatások, karate, zenés mozgásfejlesztő torna aerobic, rock-and roll, balett, sakk, foci, úszás, angol.
 


Mézes Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1155
VÁROS: Budapest XV. kerület
CÍM: Wesselényi utca 29.

Telefon: (1) 416 72 72
Fax: (1) 416 72 72
E-mail:
Webcím: /www.hetszinviragovi.hu/mezes
BEMUTATKOZÁS: Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Tagóvodája.  Óvodánk családias jellegű, három csoportos, kis-középső-nagycsoporttal működik. Épületünk alsó szintjén bölcsőde van, ezért óvodánk az emeleten helyezkedik el. Az óvoda udvarán a játékszigeten túl műfüves sportpálya is a gyerekek rendelkezésére áll, mely teret ad a különböző családi rendezvényeinknek is.Ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások: óvodapszichológus; logopédiai foglalkozások; hittanoktatás; szülői támogatást igénylő szolgáltatások; Fakultatív módon igénybe vehető külsős szolgáltatások: mozgást fejlesztő játékos torna; gyermek jóga; karate; foci; néptánc; angol; balett. 


Páskom Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1157
VÁROS: Budapest XV. kerület
CÍM: Páskom park 37.

Telefon: 06 1 418 24 25
E-mail:
Webcím: ujpalotaiovi.hu/paskom
BEMUTATKOZÁS: Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzati Óvoda.  Intézményünk 5 csoporttal és hatalmas udvarral várja a gyerekeket. 2017-ben teljes körű felújítást végeztek, melynek keretében az egész épület külsőleg és belsőleg is megújult.
Nevelési programunkban kiemelt feladatunknak tekintjük az egészséges életmódra való nevelést. Alapvető feladatunk a gyermekek személyiségének harmonikus fejlesztése, az erősségek és az esetleges hátrányok feltárása.
Tehetséggondozó tevékenységünk célja a kiemelkedő képességű gyermekek differenciált fejlesztése. Modern udvari játszóeszközökkel felszerelt udvarunk minden óvodás korosztály számára változatos lehetőségeket nyújt a sokoldalú mozgásfejlesztésre. Óvodánk rendelkezik: tornateremmel, ahol emelt számú mozgás tevékenységen vehetnek részt a gyermekek, 2 fejlesztő szobával,  logopédiai szobával. Számos szervezett esemény színesíti a gyerekek és a felnőttek hétköznapjait, melyek nagy részén a szülők is részt vesznek. Őszi almaszüret, családi sportdélután, Mikulás, karácsony, farsang, húsvét, gyermeknap. Az évzáró és a nagyok ballagása csoportszinten kerül megszervezésre.
Színházi előadásokon, könyvtárlátogatásokon is részt vehetnek a gyerekek.


Ákombákom Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1153
VÁROS: Budapest XV. kerület
CÍM: Patyolat u. 5-7.

Telefon: (1) 418 15 27
E-mail:
Webcím: www.akombakomovi
BEMUTATKOZÁS: A forgalomtól távol eső óvoda, nagy udvarral. A „Somadrin” csoport helyiségét asztmás és egyéb légúti betegségekben szenvedő gyerekeknek alakítottuk ki.
Óvodáink programja a gyermeki tevékenységet, a tevékenykedést állítja a mindennapok középpontjába. Ez az alappillére a mi munkánknak. Akkor dolgozik jól az óvodapedagógus, ha a gyermek otthon azt mondja: Anyu, de jót játszottunk az oviban!
Az óvodáskorú gyermek alapvető tevékenysége, lételeme és az ismeretszerzés természetes közege a játék. Ennek során fejlődik: érzékelése, észlelése, emlékezete, figyelme, képzelete, gondolkodása. A szerzett tapasztalatokat a játékban újra alkotják.
Mi az óvodában az új ismereteket körüljárjuk, minél több oldalról közelítjük meg, komplex tevékenységeken keresztül. A következő tevékenységek kapcsolódnak egymáshoz a komplexitás jegyében a tanulási folyamatban: mozgás, mesélés, verselés, mondókázás, éneklés, a természet megismerése, vizuális nevelés, matematika.


Bújócska Tagóvoda - Hétszínvirág Összevont Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1158
VÁROS: Budapest XV. kerület
CÍM: Őrjárat u. 9.

Telefon: (1) 417 36 63
Webcím: /hetszinviragovi.hu/bujocska
BEMUTATKOZÁS: Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat tagóvodája. Pestújhely árnyas fái közt áll négycsoportos óvodánk, melynek egyik fő értéke a családias légkör, melyben kisgyermek és felnőtt név szerint ismeri egymást. 100 férőhelyes óvodánk, jelenleg többségében vegyes életkorú csoportokkal működik, melyben tágabb lehetőség nyílik a gyermekekkel való egyéni bánásmódra. Kellemes környezetben, napfényes, vidám csoportszobákban, tágas 800 nm-es, sok mozgás- lehetőséget biztosító udvarunkon tartalmas óvodai élet várja a kicsiket. Fő nevelési területeink: az anyanyelvi, a művészeti és az egészséges életmódra nevelés. Már komoly hagyományokkal rendelkezünk, melyeknek megőrzésére nagy figyelmet fordítunk. Havi rendszerességgel szervezünk, táncházat, bábelőadást gyermekeinknek. Az őszt TÖK- BULI-val búcsúztatjuk (Közös játék, vacsora, lámpás felvonulás). Közösen várjuk a Mikulás érkezését a gyerekekkel. Karácsony előtt vásárt rendezünk a gyerekek és az óvó nénik munkáiból. A családokkal közösen zárjuk az adventi várakozás időszakát egy rövid karácsonyi műsorral. A téli napokat a pizsamaparti teszi színesebbé, ezt követi a farsangi mulatság utána a húsvéti készülődés, az Anyák-napja, Évzáró műsorok, a nagyok búcsúzó Kerti-Party-ja, majd az OVIS-NAPOK programsorozaton fagyizással, homokvárépítő versennyel, és közös kirándulással zárja a nevelési évet.Év közben a csoportok számára igény szerint használható a Sószoba amely erősíti a légutak egészséges fejlődését, segít a légúti betegségek megelőzésében, hozzájárul a gyorsabb gyógyuláshoz. Délelőttönként a gyerekekkel szükség esetén gyógypedagógus, pszichológus is foglalkozik. Délutánonként lehetőség van, többek között az angol nyelv játékos megismerésére, ovis rocky és sakk foglalkozásra.