Budapest XIII. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Jó Pont Oktatási Alapítvány – családi bölcsőde angol,- magyar,- és spanyol nyelvű csoportokkal - XIII. kerület

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1139
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Petneházy u. 14.

Telefon: (1) 794 54 19
Mobil: (20) 7783 550
E-mail:
Webcím: www.miniovi.com
BEMUTATKOZÁS: 1-3 éves gyerekeket várunk csodaszép, minőségi játékokkal és bútorokkal felszerelt idegen- és magyar nyelvű bölcsődei csoportjainkba.
Angol- és spanyol csoportunkban az egyik nevelő kizárólag idegen nyelven beszél a gyerekekkel. Ez a módszer nagyon hatékony és a gyerekek nagyon élvezik az idegen nyelvet. Magyar nevelési nyelvű csoportunkban egy egész napot szentelünk az angol nyelvnek, nem csak foglalkozásokat.
A családi bölcsőde a legideálisabb ellátási forma. Jut elegendő figyelem, hiszen kis létszámúak a csoportok. Minden egyéni igény rugalmasan megoldható. Az egész csoport és a nevelő, pontosan úgy működik, mint egy család. Az "Anya" játszik, nevel, tanít, mondókázik a gyerekekkel, s miközben etet, pelenkáz, öltöztet és feltörli a kiborult festékes tálat, nem felejti el a legfontosabbat, SZERET!!!!
2020 tavaszán a Jó Pont Családi Bölcsőde elnyerte a Családbarát Ország Által minősített-Családbarát Szolgáltatóhely címet. Bölcsődén kívüli szolgáltatásunk: Beszédindítás, TSMT, állapotfelmérés, mozgásfejlesztés, érzékelésfejlesztő foglalkozás, spanyol játékos nyelvtanulás.
Bővebb információért látogasson el Honlapunkra, illetve Facebook oldalunkra.
---
We are waiting 1-3 years old children to our foreign and hungarian speaking nursery groups. The nursery equipped with beautiful qualitative toys and furnitures.
Our english and spanish groups one of the educators speak solely foreign language with the children. This method really effective and children really enjoy speak foreign languages,  In our hungarian groups we dedicate an entire day for learning english, not just a few lessons.
The Family Nursery is the most ideal form of provision. Our educators have enough attention for the children, because the groups are small. Every individual demand can be solved flexibly. The whole group and the edukators work like a family. The "Mother" play, educate, teach some rhymes to the kids, feed them, change their diapers, clean, but dont forget the most important: LOVE!!!
At spring 2020 Jó Pont Családi Bölcsöde (Good Point Family Nursery) won the title "Family friendly service provider". 
Our services out of the nursery: Speech therapy, TSMT(sensoromotoric movement therapy), condition survey, movement therapy, perception development therapy, playful spanish learning.
For more information check our website or Facebook page!


Úszó Pingvin Magyar-Angol Magánóvoda - sportóvoda - úszó óvoda - mindennapi úszás oktatás – torna – vizilabda - korcsolya - Margitsziget – Hajós Alfréd Sportuszoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1138
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Margitsziget - Nemzeti Sportuszoda

Telefon: (1) 450 42 25
Mobil: (30) 940 87 27
E-mail:
Webcím: www.uszoovi.hu
BEMUTATKOZÁS: 31 éve  működő  Úszó Magánóvodánk Budapest szívében, a természetvédelmi oltalom alatt álló, gépjárműforgalom elől elzárt margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában egy kifejezetten óvodai tevékenységre átalakított és gyerekbarát módon berendezett, közel 300 m2 alapterületű helyiségben működik. Intézményünk egy egyedülálló sportóvoda, mely a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtja angol és magyar nyelven egyaránt. Az óvoda megalapítója és vezetője Kaczander Ágnes olimpikon úszóbajnok, úszó szakedző, bánásmód-pszichológus.Az Úszó Pingvin Magánóvoda sporttal kombinált nevelési programja egyedülálló az egész országban. Magánóvodánk egy szakképzett és tapasztalt pedagógus, Kaczander Ágnes (úszóedző, oktató, bánásmód-pszichológus, olimpikon úszó, örökös magyar bajnok sportoló) által 1991. évben alapított magánvállalkozás, amely 2 – 7 éves gyermekek családias légkörben, kis létszámú közösségben történő színvonalas sportos nevelésére és gondozására jött létre. Óvodánkban az oktatás angol nyelven is folyik. A magánóvoda három csoportszobával, közös helyiségekkel, saját használatú medencével, tornateremmel és megfelelő kiszolgáló helyiségekkel rendelkező ingatlan. A magánóvodánkba járó lurkók számára természetesen a helyi adottságokra építve számos játszótér is a rendelkezésükre áll. A különféle napi rendszerességgel végzett sportokba és a játékba integrált tanulással biztosítunk folyamatos és kivételes testi és szellemi fejlődést a gyermeke számára. Szakképzett óvónőink és dajkáink valamint a további technikai személyzet biztosítják a széleskörű ismeretszerzés lehetőségét az óvodai foglalkozások keretében, valamint a mindennapi úszást, a vizilabdát, a korcsolyát a tartásjavító tornát, az angol és a kézműves foglalkozásokat, illetve folyamatosan egyéb óvodán kívüli programokat, is szervezünk a gyermekeknek. Csoportjainkat rendszeresen látogatja gyermekorvos, fogorvos és a logopédiai szűrésről, heti foglalkozásokról is gondoskodunk.A gyermekeknek naponta négy, több választékos egészséges étkezést biztosítunk gyümölcsökkel, zöldségekkel, meleg ebéddel. Filozófiánk az egészségre, az egészséges életre nevelés. Ehhez segítségül hívjuk a sportokat, szakképzett pedagógusainkat, sport szakedzőinket, valamint a Margitsziget természeti környezetét. A magánóvoda egyedülálló sporttal kombinált nevelési programjára építve, a különféle sportokba és játékba integrált tanulással biztosítunk folyamatos fejlődést a gyermeke számára. Intézményünk sporttal kombinált nevelési programja egyedülálló az egész országban. Keressék óvodánkat a Facebook-on is.Tekintse meg a bemutatkozó filmjeinket: Úszó Pingvin Magánóvoda videó   Úszó Pingvin kisfilm


Angyalkert Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1134
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Angyalföldi út 1-3.

Telefon: (1) 320 80 69
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk legfontosabb célkitűzése az egészséges életmódra nevelés. Térítés ellenében heti kétszer angol tanulásra van lehetőség. Az óvodai programba úszás, kézműves foglalkozás, gyógytorna, korcsolya, hittan tartozik.


Hétszín Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1133
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Gogol u. 32.

Telefon: (1) 340 95 85
BEMUTATKOZÁS: Küldetésünk: harmonikusan, élményszerűen, tevékenyen, szívvel, zenével, igényesen nevelünk.
Az aktív, örömteli óvodás évekhez minden feltételt és segítséget igyekszünk megadni a gyermekeknek. Gyermekközpontú szemléletünknek megfelelően a gyermeki személyiség kibontakoztatására törekszünk. Igyekszünk észrevenni és kielégíteni a gyermekek életkoronként és egyénenként változó testi és lelki szükségleteit. Úgy gondoljuk, ebben a személyi és tárgyi környezet szerepe meghatározó, ezért a gyermekeknek derűs, meleg, családias környezetet, érzelmi biztonságot nyújtunk. Óvodánkban középpontba állítjuk a gyermeki tevékenységre épülő nevelést, és ezt az elvet az egész nevelési folyamatban kiemelten kezeljük. Érzelmileg kiegyensúlyozott, kommunikációra és kooperációra képes, érdeklődő, az életfeladatokat megoldani tudó, közösségi értékekkel felruházott, az iskolakezdésre alkalmas gyermekeket igyekszünk nevelni.


Palánta Alapítványi Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1139
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Béke út 35/a

Telefon: (1) 239 46 03
E-mail:
Webcím: www.palanta.gedeon.hu
BEMUTATKOZÁS: Az óvodánk egy új épület, a Szabad Evangéliumi Gyülekezet imaházának első emeletét bérli. Három foglalkoztató szoba, öltöző, mosdó, konyhai rész, orvosi szoba - amelyet logopédiai fejlesztésre is használunk - és raktár szolgál ideális környezetként 30 gyermek nevelésére. Tágas udvarunkon játszóteret alakítottunk ki a mozgás, levegőzés biztosítására.
A gyermekekkel 3 óvónő és egy pedagógiai asszisztens foglalkozik váltott munkabeosztással 7-től 17 óráig. Óvodánk két 15 fős vegyes életkorú csoporttal működik.
Fejlesztő foglalkozásaink: sport; úszás; iskolai előkészítő; nyelvoktatás; logopédia; alapozó terápia. Állandó programjaink: advent; karácsony; bohócbuli; húsvét; anyák napja; bringózás a Margitszigen; iskolások búcsúztatója. Egyéb eseti jellegű programjaink: születésnap; közös program a testvéróvodákkal; lepkemúzeum; rex alapítvány; bábszínház; rendőrkutyás és lovas járőrök látogatása; látogatás a tűzoltóságon; patakparti kirándulás; látogatás az üvegművesnél; Közlekedési Múzeum; Állatkert; állati jó bemutató; misszionáriusok bemutatkozása. A Mária Rádió Csemetekert műsora időnként felvételt készít óvodánk nagycsoportjának bibliai foglalkozásáról.


Csupa Csoda Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1133
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Hegedűs Gyula u. 123.

Telefon: (1) 320 24 22
Fax: (1) 320 24 22
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk programja a "Kudarc nélkül az Iskolában" a prevencióra, a korai fejlődés tudatos támogatására épül. Nevelési célunk a gyerekek életkor és egyéni sajátosságának figyelembe vételével az egészséges, harmonikus személyiségfejlesztés a sikeres iskolai beilleszkedéshez szükséges testi, szociális, értelmi érettség kialakítása. Az iskolai potenciális tanulási zavarok megelőzése. Céljainkat elsősorban a gyermekek mozgásán, játékán keresztül, ezek sajátos eszközeivel valósítjuk meg. Nevelőtestületünk sok éves szakmai tapasztalatát, kiváló szaktudását szaksegítők is támogatják: fejlesztőpedagógus, óraadó logopédus, pszichológus és utazó gyógypedagógus. Arra törekszünk, hogy óvodánk a megértés, az egymás iránti türelem, elfogadás, szeretet, biztonságot, vidámságot adó béke szigete maradjon, ahol a gyermekek napjuk nagy részét örömmel, boldogan, önfeledt játékokkal töltik. A gyerekek és a szülők elégedettségét mérlegelve, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva alakítjuk életünket, melyhez az itt dolgozók hivatásszeretete, egymás értékeinek tisztelete párosul. Foglalkozásaink: korcsolya; játékos úszás, foci; angol, balett, zenekuckó. Minden évszakban egyszer felkerekedünk és a szélkakas egy irányába útra kelünk.


Ákombákom Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1133
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Visegrádi köz 4.

Telefon: (1) 239 16 72
Mobil: (30) 215 69 39
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk 75 férőhelyes, teljesen új építésű óvoda. A XIII. kerület egy csendes, forgalomtól elzárt területén helyezkedik el. Az épület alsó szintjén, működésében is elkülönülve, található a Mini manó bölcsőde.
Három, osztatlan életkorú csoportunk az emeleti szobákat használja, melyek mindegyike külön öltöző és mosdó résszel rendelkezik. Büszkék vagyunk a színes, tágas, világos, modern, jó ízléssel berendezett, minden igényt kielégítő intézményünkre. Nálunk az óvoda helyiségeit a széles folyosókkal, lifttel akadály-mentesítették, könnyen elérhetővé tették. A földszinten jól felszerelt tornaszobánk van, de külön helyet kapott az épületben a logopédia és fejlesztő pedagógus szobája, egy szülői fogadó, és az orvosi szoba is. Udvarunk többféle mozgásra ad lehetőséget a 3-7 éves korosztálynak. Ugyanakkor lehetőségük van a gyerekeknek elmélyült tevékenykedésre: homokozásra, szerepjátékokra is. Tavasztól, jó idő esetén életünk nagy része az udvaron, szabadlevegőn zajlik és  hűsítő zuhanyozásra is lehetőségünk van. Az udvari játékidőt nagyon fontosnak tarjuk, állandóan bővítjük játékeszközeinket vizezős játékokkal, rollerekkel, futóbiciklikkel…


Varázskarika Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1138
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Karikás Frigyes u. 12.

Telefon: (1) 349 80 86
Fax: (1) 465 07 62
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Épületünk összkomfortos, kellemes, családias hangulatot áraszt. Csoportszobáink tágasak, világosak, a mai kor ízlésének megfelelően esztétikusan berendezettek. Folyosóink galériaként is szolgálnak. Ide kerülnek alkotásaid kiállításra, melyet büszkén mutathatsz rokonaidnak, ismerőseidnek. Korszerűen berendezett, jól felszerelt tornaszobában mozoghatsz, edződhetsz.
Óvodánk kertjében színes, esztétikus fajátékok teszik színesebbé a szabadtéri mozgást, árnyas fák biztosítják a tiszta levegőt és védenek a káros napsugarak ellen. A művészetek eszközeit használjuk fel annak érdekében, hogy tág világlátású, a mai kor elvárásainak megfelelni tudó gyermek, s majdan felnőtt váljék belőled. Ennek érdekében minél több élményt igyekszünk nyújtani számodra zeneművészeti, irodalmi, képzőművészeti alkotásokon segítségével, a tánc, az ábrázoló tevékenységeken keresztül. A prózai és verses művek előadása által pedig lehetőséged nyílik arra, hogy kifejezhesd önmagadat; gondolataidat, érzéseidet. Odafigyelünk mozgásfejlesztésedre, sokat mozoghatsz, levegőzhetsz, elsajátíthatod az egészséges életmód, a környezettudatos magatartás alapjait. Ha igényled, diétás étkezésedet is vállaljuk.
Sok tartalmas programot szervezünk, hogy jól érezd magad. Ha szeretnéd, járhatsz hittan foglalkozásra, de úszni, labdás- és tartásjavító tornára is viszünk.


Lares Alapítványi Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1134
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Petneházi u. 83.

Telefon: (1) 329 08 34
BEMUTATKOZÁS: Minicsoport a legkisebbeknek, külön csoport a beilleszkedési nehézségekkel küszködő gyerekeknek. Heti két bábfoglalkozás. Helyben készült ételek, nyári tábor az iskolából visszajáró gyerekeknek is.


Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde - angol-magyar kéttannyelvű óvoda - úszás - tenisz - lovaglás - judo - A szülői vélemények alapján az egyik legjobb magánóvoda Budapesten - Rózsadomb

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1026
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Harangvirág utca 4.

Mobil: (30) 343 77 54
E-mail:
Webcím: www.pinokkioovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Angol-magyar kétnyelvű óvoda Budapest II. kerületében. Mindannyian a legjobbat akarjuk adni gyermekünknek, mert tudjuk, hogy gyermekkor csak egy van.
A Pinokkió Magánóvoda több, mint másfél évtizede egy exkluzívan kialakított villában várja a gyermekeket.  Az elfoglalt szülőkre gondolva reggel 7 órától 18 óráig van a nyitva tartás. A Pinokkió Magánóvoda életkor alapján külön kis-, középső- és nagy csoportban várja szeretettel a gyerekeket, de a Pinokkió Bölcsődébe már 12 hónapos kortól lehet jelentkezni. Minden csoportban egy magyarul beszélő pedagógus és egy kizárólag angolul beszélő pedagógus van a gyerekekkel folyamatosan az egész nap folyamán, továbbá a gyerekek minden nap egy magyar és egy angol nyelvű, játékosan fejlesztő óvodai foglalkozáson vesznek részt.
A legkisebbeknél a hangsúly a beszoktatáson van, ekkor a szülő is jelen van az első héten. A nagycsoportosoknál az iskolára való felkészítés kap kiemelt hangsúlyt, melynek keretében játékos feladatokon keresztül hangolódhatnak rá a számolás, írás és olvasás eljövendő elsajátítására. Cél a lehető legjobb iskolákba történő bejutás az iskolai felvételiken. A gyermekek mozgásigényét az óvoda hatalmas fűvel borított kertje, és a széles választékú sportprogramok elégítik ki (úszás, tenisz, lovaglás, judo, lovaglás, torna, ovis fitness, korcsolya).  Szülői vélemények: Pinokkió Magánóvoda   Facebook: Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde 


Meséskert Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1134
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Kassák Lajos u. 17.

Telefon: (1) 349 67 75
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Az óvoda a Lehel piac közelében található. 55 éves intézményünkben 8 csoport működik, átlagosan 24 fős létszámmal. Legtöbb csoportunkba, melyek mindegyike kedves állatokról van elnevezve, azonos korú gyermekek járnak. De van egy vegyes életkorú gyermekekből álló is. Szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó légkörben, a családdal szorosan együttműködve, a családi nevelésre építve, az életkori sajátosságokat, az egyéni fejlődési ütemet figyelembe véve segítjük elő a gyermeki személyiség fejlődését, kibontakoztatását.
A mindennapok során sokféle tevékenység keretében ismerkedhetnek környezetükkel. Testileg erősödnek, ügyesedik mozgásuk, fejlődnek matematikai képességeik, logikai gondolkodásuk. A sok közös tevékenység, élmény során alakul beszédkészségük, együttműködő-képességük. Tágas udvarunk felújítása 2008. őszén fejeződött be. A mozgásos- fejlesztő játékokat örömmel használják gyermekeink. Sajátosságunk az elfogadás, befogadása. A csoportokban 1-2 sajátos nevelési igényű gyermek integrálását vállaljuk. Autista spektrumzavarral élő gyermekeket befogadó intézmény vagyunk.


Madarász Viktor Napközi Otthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1131
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Madarász Viktor u. 3.

Telefon: (1) 340 80 40
BEMUTATKOZÁS: Ötvenéves önkormányzati épület és zöldövezet jellemzi óvodánka. Művészeti profil: ének-zene, alkotótevékenységek, zenés-mozgásos foglalkozások, mesefeldolgozás.