Budapest V. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Négy Évszak Magánóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1054
VÁROS: Budapest V. kerület
CÍM: Vadász u. 29 1. em. 1.

Mobil: 06 (20) 266 6475
E-mail:
Webcím: www.maganovodabelvaros.hu
BEMUTATKOZÁS: Szeretettel várunk minden kisgyereket 2,5 éves kortól az iskola előkészítőig belvárosi, V. kerületi óvodánkba! Itt minden a gyermekekért, a gyermekeknek van, hogy minden nap gazdag, szép élményekkel távozzanak az óvodából. Magas színvonal, vidám légkör, kis létszámú csoportok, játékos angol tanítás, kézműves foglalkozások, drámajáték, tartásjavító torna, úszás, logopédus szűrés, fejlesztő pedagógus, szakszerű iskola előkészítés, rendszeres kirándulások jellemzik óvodánkat. Nagy szeretettel és örömmel fogadjuk minden korosztály jelentkezését, ismerkedjenek meg pedagógusainkkal, nevelési programunkkal! Szeptembertől egy vegyes csoportot indítunk, két óvodapedagógussal, és dajkával. Előjelentkezést, beiratkozást fogadunk. Napirendünk a gyermek életkorához, fejlettségi szintjéhez, szükségleteihez, szokásaihoz, programokhoz, évszakokhoz igazodik. A napirend zavartalanságát a higiénikus környezettel, harmonikus légkörrel és esztétikus eszközökkel biztosítjuk.


Játékkal-Mesével Óvoda (Tagóvoda)

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1054
VÁROS: Budapest V. kerület
CÍM: Alkotmány u. 19

Telefon: 06 (1) 311 4070
E-mail:
Webcím: www.ovoda.9q.hu
BEMUTATKOZÁS: A nevelés-oktatás tartalma a magyar kultúra hagyományaira épül.Óvodánkban fontos feladatunk gyermekeink testi fejlesztése, az egészséges életmód szokásainak megalapozása. Ennek érdekében a téli hónapokban – 11 héten keresztül – a Városligeti Műjégpályán korcsolyaoktatásban részesülnek az 5. életévüket betöltött gyermekek. Udvarunk nincs, ezért többet megyünk nemcsak a játszótérre, de piacra, könyvtárba, alma- és szőlő szüretre, Állatkertbe, múzeumokba, nagyobb lélegzetű kirándulásokra. Szülői igényre szervezzünk: úszásoktatást heti egy alkalommal; játékos angol nyelvoktatás; nyári nyaraltatás (egy hetes), Önkormányzati támogatással; ételallergiás gyermekeknek is tudunk biztosítani étkezést – orvosi szakvélemény alapján.


PICURKA Magánbölcsöde Magánóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1051
VÁROS: Budapest V. kerület
CÍM: Hercegprímás utca 21

Mobil: 06 20 266 6475
E-mail:
Webcím: www.picurkacsana.hu
BEMUTATKOZÁS: Szeretne visszamenni, dolgozni de nem tudja gyermekét elhelyezni? Mi nagy szeretettel várjuk családi napközinkbe, 20 hetes kortól 8 éves korig. Családi napközink kis létszámú, ezért biztosított a gyermekek egyéni fejlesztése, koruknak megfelelően. Szakképzett óvónő foglalkozik a gyerekekkel, napirendünk a gyerekek igényeihez, életkorához igazodik. Akár fél napra is igénybe vehető gyermekfelügyeletet is vállalunk. Egyénre szabott megoldásokra is lehetőség van. Családias légkörrel és szerető gondoskodással várjuk a gyerekeket. Allergiás gyermeket is fogadunk, nagy tapasztalattal rendelkezünk!


Tesz-Vesz Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1051
VÁROS: Budapest V. kerület
CÍM: József Attila u. 18.

Telefon: (1) 318 15 18
Fax: (1) 318 15 18
E-mail:
Webcím: www.teszveszovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk a belváros közepén, egy lakóház félemeletén helyezkedik el. Csoportszobáink barátságosak, világosak, tágasak. Központi fekvése miatt jól megközelíthető metróval, földalattival, busszal, villamossal. Óvodánk 4 csoporttal működik, a Tevékenységközpontú Nevelési Programmal. Célunk: a gyermeki személyiség kibontakoztatása, a gyermek nevelése és fejlesztése változatos tevékenységekkel, illetve tevékenységeken keresztül. Egészséges óvodai környezetet, nyugodt kiegyensúlyozott, szeretetteljes óvodai légkör kialakítására törekszünk. A gyermekeink napi tevékenységei között kiemelt helyet foglal el a játék. 


Alkotmány ucai Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1054
VÁROS: Budapest V. kerület
CÍM: Alkotmány u. 19.

Telefon: (1) 311 40 70
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: A belvárosi lakásóvodában osztatlan csoportok működnek. Az évszakokra bontott kerettervben tetszőleges idő fordítható egy-egy gazdag tartalmú játék kivitelezésére, a mesék elmondására.
Óvodánk közel a Parlamenthez a Belváros szívében egy lakóház II. emeletén helyezkedik el.
Évek óta vegyes életkorú csoportokat szervezünk, s erről a formáról tapasztalataink alapján csak pozitív értelemben nyilatkozhatunk. Ez a szervezés lehetővé teszi, hogy a szülő kérésére testvérek, barátok egy csoportba kerülhessenek.
Óvodánk célja: a családi nevelésre alapozva, azt kiegészítve, egy gyermekközpontú óvodai élet megteremtése; a 3-7 éves korú gyermekeknek derűs, vidám, szeretetteljes, tevékenységre ösztönző, élményekre épülő, inger gazdag környezet biztosítása; az egyéni képességek figyelembevételével, a gyermeki játékszabadság tiszteletben tartásával környezetében jól eligazodó, jó kapcsolatteremtő képességekkel rendelkező, az iskolai életre alkalmassá váló gyermekek nevelése.


Bástya Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1056
VÁROS: Budapest V. kerület
CÍM: Bástya u. 4-6.

Telefon: (1) 317 75 36
Fax: (1) 317 75 36
E-mail:
Webcím: www.bastyaovi.netii.net
BEMUTATKOZÁS: "A gyermek védtelen kis teremtmény, akinek gondját viseljük, e gondoskodásért cserébe, nap mint nap mindazzal a szeretettel halmoz el minket, amit mástól nem kapunk meg." A kétszintes, modern, tornateremmel és játszókerttel rendelkező óvoda akadálymentesített, modern, napfényes önkormányzati épületben található, így szükség esetén mozgáskorlátozottak számára is elérhető. Az intézményben 150 gyermek fogadására van lehetőség, 6 csoportban, csoportonként 20-25 kisgyermek létszámmal. Belső berendezéseink színvilága harmonikus, esztétikus, vidámságot és nyugalmat áraszt.
Integráltan foglalkozunk a fogyatékkal élő gyerekkel. A napi testnevelés-foglalkozásokon a Magyar Gerincgyógyászati Társaság prevenciós gyakorlatait végezzük.


Balaton Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1055
VÁROS: Budapest V. kerület
CÍM: Balaton utca 10.

Telefon: (1) 312 14 15
Fax: (1) 312 14 15
E-mail:
Webcím: www.balatonovi.hu
BEMUTATKOZÁS: 110 éves, belső kertes, tornatermes épületben működő, önkormányzati óvoda. A nevelési program hangsúlyozza az esélyegyenlőséget és a másság elfogadását. Toleráns, szeretetteljes légkörben töltik hétköznapjaikat a gyermekek.
Óvodánk a Belvárosban található, annak előnyeivel és hátrányaival együtt. Innen jól megközelíthetőek a különböző ismeretszerzésre alkalmas múzeumok, könnyen elérhető számunkra a Margitsziget – csodálatos természeti adottságaival –, valamint a Városliget, az Állatkert, amelyek mind segítséget jelentenek a nevelőmunkánkban.
Az udvar – egyik legnagyobb büszkeségünk – ennek felújítása, játékeszközökkel és tornaszerekkel történő bővítése, az elkopott szerek pótlása folyamatos feladat volt, majd 2006-ban gyökeres változáson ment keresztül. Balesetmentes burkolat és az Európai Uniós elvárásoknak megfelelő játékeszközök kerültek ide. Megtörtént a tűzfalak gondos felújítása is, és az udvari növényzet telepítése.


Játékkal-Mesével Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1055
VÁROS: Budapest V. kerület
CÍM: Kossuth Lajos tér 9.

Telefon: (1) 311 14 33
E-mail:
Webcím: www.ovoda.9q.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvoda azoknak a szülőknek ajánlott, akik elfogadják, hogy a kisgyermekkori intelligencia fejlesztésének közege, nyelve, eszközrendszere a játék és a mese. Évek óta vegyes életkorú csoportokat szervezünk, s erről a formáról tapasztalataink alapján csak pozitív értelemben nyilatkozhatunk. Ez a szervezési forma lehetővé teszi, hogy a szülő kérésére testvérek, barátok egy csoportba kerülhessenek. Mivel nincs udvarunk, ezért többet megyünk nemcsak a játszótérre, de piacra, könyvtárba, alma- és szőlő szüretre, Állatkertbe, múzeumokba, nagyobb lélegzetű kirándulásokra, melyekhez az Önkormányzat által biztosított autóbusz vesszük igénybe. A Kossuth téri óvodában német anyanyelvű óvodapedagógus közreműködésével, játékos német nyelvtanulásra van lehetőség, mely a napirendünkbe illeszkedik. Szülői igényre szervezzünk: úszásoktatást heti egy alkalommal; játékos angol nyelvoktatás; nyári nyaraltatás (egy hetes) önkormányzati támogatással. Ételallergiás gyermekeknek is tudunk biztosítani étkezést – orvosi szakvélemény alapján.


Kisdeák Evangélikus Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1052
VÁROS: Budapest V. kerület
CÍM: Deák Ferenc tér 4

Telefon: 06 (1) 483-2160
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Az óvoda megüresedett férőhelyeire minden év márciusában fogadunk el jelentkezést. A jelentkezés pontos idejéről, feltételeiről és módjáról az épület kapuján, a templom hirdetőtábláján, plakát formájában, az egyházi sajtóban /Evangélikus Élet/ hirdetés formájában, illetve Istentiszteleteken a hirdetés keretében kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.