Budapest XVII. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Mazsola Magánóvoda - angol nyelvoktatás - angol nyelvi előkészítő fejlesztő gyermektorna - lovaglás - ovifoci - tehetséggondozás - sóterápia - iskolaelőkészítő - Rákoskeresztúr

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1173
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Összefogás u. 3.

Telefon: 06 (1) 258 55 43
Mobil: 06(30) 355 86 55
E-mail:
Webcím: www.mazsolaovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Szeretettel várunk minden kisgyereket 2,5 éves kortól XVII. kerületi óvodánkba. A gyermekbarát épület, Budapest XVII. kerületének egyik legszebb kertvárosi részében, gondozott sorházak által körülvett zöldövezetben fekszik, távol a főúttól. A XVII. kerületben egyedülálló módon angol nyelvi előkészítő csoportokat indítunk 3 éves kortól. A tehetségígéretek feltárását és fejlesztését, így a nyelvi tehetségígéretek beazonosítását is az óvodába lépés pillanatában kezdjük meg, melyet ingerekben gazdag környezetben, játékba integrált módszerekkel szervezünk. Minden gyermek egyedi és különleges csoda, ezért nevelésünk alapelve megfelelő figyelmet fordítani személyiségük és tehetségük kibontakozására. Örökmozgó gyermekeink számára rendkívül sokrétű, kiemelkedően fejlesztő hatású sportlehetőségeket kínálunk. Foglalkozások, szolgáltatások: játékos angol nyelvoktatás, foci, fejlesztő gyermektorna, korcsolya oktatás, játékos furulyaoktatás, immunerősítő sóterápia, lovaglás, úszásoktatás, rendszeres kirándulások, kulturális programok, napi fejlesztő foglalkozások, tehetséggondozás, felzárkóztatás, egyéni bánásmód elve szerinti foglalkozás, egészséges táplálkozás, logopédiai szűrés, iskola előkészítő foglalkozások. A sikeres idegennyelvű iskolakezdéshez célzott angol nyelvi előkészítő foglalkozásokat tartunk.   Facebook: Mazsola Magánóvoda 


Olajfacsemete Családi Bölcsőde

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1174
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Lányi Antal utca 14/B

Telefon: 06-30-720-7018
E-mail:
Webcím: www.olajfacsemetebolcsi.hu
BEMUTATKOZÁS: Családi bölcsődénket 1-4 éves korú gyermekek nap közbeni ellátására hoztuk létre, a 17. kerületben, a Helikopter lakóparkban, amely egy kertes házban kapott helyet, rendelkezik tágas udvarral, saját játszórésszel (homokozó, kismotorok, csúszda, kis házikó), mely lehetőséget biztosít minden évszakban arra, hogy sok időt töltsünk a friss levegőn. . Szeretnénk, ha a gyermekek szeretetteli, vidám, elfogadó légkörben, kellemes, családias, ingergazdag környezetben, személyiségüket tiszteletben tartó gondoskodásban részesülhessenek akkor is, amikor szüleik ránk bízzák őket akár mert részmunkaidőben vagy teljes állásban visszamennek dolgozni, akár mert egy kis szabadidőre vágynak, akár mert szeretnék megkönnyíteni csemetéjük közösségbe való beilleszkedését egy kis létszámú, családias légkörű közösség segítségével. Célunk, hogy az alapvető keresztény erkölcsi értékeket - szeretet, elfogadás, igazmondás, embertársaink tisztelete - közvetítsük a gyermekek felé, elsősorban példamutatás által, és az által, hogy biztosítjuk számukra azt, amire egy „olajfacsemetének” igazán szüksége van: azaz a kellő teret, az odafigyelést, a szilárd, biztonságos alapot és a rugalmas, növekedést támogató „karókat”. ​Ételeink saját konyhánkon készülnek, friss szezonális alapanyagokból. Foglalkozások: Finommotorika, kreatívkodás, alkotás, zene, ritmus, ének, torna foglalkozások, anyanyelvi fejlesztés, logikai gondolkodás fejlesztés, kinti időtöltések. 


Hófehérke Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1173
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: 525. tér 1.

Telefon: (1) 258 22 45
Fax: (1) 258 22 45
E-mail:
Webcím: www.hofeherkeovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk Rákoskeresztúr Akadémia-Újtelep és a X. kerület határán található. Bátorítjuk gyermekeinket tevékenységek kipróbálására, újításokra. Tevékenységükben benne rejlik a tévedés lehetősége, a hibákat azonban nem büntetéssel, hanem segítségnyújtással, folyamatos gyakorlással, sikerélményhez juttatással próbáljuk javítani. Munkánkat logopédus és óvodapszichológus is segíti. Programok: kézműves foglalkozás; játékos angol nyelvtanulás; úszás; sakkfoglalkozás.


Aprófalva Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1173
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Egészségház u. 4.

Telefon: (1) 256 20 82
Fax: (1) 253 66 46
E-mail:
Webcím: aprofalva.hu
BEMUTATKOZÁS: A forgalom zajától távolabb, biztonságos, szép környezetben várjuk a hozzánk érkező gyermekeket. Az épületet körülölelő udvarrészeink, a gyermekek közvetlen környezete, szépen parkosított, fás, bokros, virágos kertekkel tarkított esztétikus környezet. A játszóterek kialakításánál fő szempontként vettük figyelembe, hogy játékeszközeink, modern gumitégla ütéscsillapítóval ellátott játékeszközök, a gyermekek sokoldalú mozgásfejlesztését ösztönözze, jól szolgálja az aktív pihenőidő és játékidő eltöltését, adjon teret a felszabadult játéknak. Nevelőtestületünkben két drámapedagógus is tevékenykedik, hogy a drámajátékon keresztül örömteli pillanatokat szerezzen a gyerekeknek, továbbá a fejlesztőmunkánkat is segítse. Hetente két alkalommal látogatja óvodánkat logopédus és pszichológus szakember, akik speciálisan a rászoruló gyermekeknek, illetve családjaiknak segítettek.
Az ételallergiában szenvedő, súly és cukorproblémával küzdő gyermekek igényeinek kielégítésére is törekszünk. Saját főzőkonyhával rendelkezünk, így vállalni tudjuk a táplálékallergiás gyermekek integrált óvodai nevelését. Konyhánk az egészséges korszerű táplálkozást biztosítja számunkra napi négyszeri étkezést, melyből a tízórai minden nap friss zöldség vagy gyümölcs. Az óvodai különfoglalkozásokat szülői igények megfelelően, – középső csoporttól – az óvodai napirend figyelembevételével szervezzük, ezek önköltségesek. Az ovi-foci, tánc és  úszás mind az óvodai mozgástevékenységet színesítik és egészítik ki.


Rákosmenti Csicsergő Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1173
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Kaszáló u. 48.

Telefon: (1) 256 55 46
Fax: (1) 256 55 46
E-mail:
Webcím: w3.enternet.hu/csicserg
BEMUTATKOZÁS: ,,Keresem minden gyermek titkát, és kérdezem: Hogyan segíthetnék abban, hogy Önmaga lehessen.'' Négycsoportos óvodánk egy rendezett lakótelep közepén, Budapest XVII. kerületének szívében található. Az épület egyszintes, mely az akadálymentes környezet kialakítását nagymértékben megkönnyíti. Jó infrastruktúrával rendelkezik, tömegközlekedési eszközzel, személyautóval is könnyen megközelíthető. Környéke csendes, parkosított, zöld övezet. Tágas, füves udvarunk, biztonságos játékaink, virágos és veteményeskertünk, halastavunk, homokozónk, változatos lehetőségre és megfigyelésre ad lehetőséget. A csoportszobáink természetes alapanyagú bútorai, eszközei biztosítják a gyermekek kényelmét, fejlesztik ízlésvilágukat. Minden csoportunkhoz külön mosdó, öltözőrész, specialitásként ,,tornaszoba'' tartozik. Nevelési programunk kiemelt feladatai: tevékenységközpontú szemlélet és fejlesztés megvalósítása; személyre szabott fejlesztés; erkölcsi értékek átadása, a gyermeki személyiség pozitív formálása; változatos mozgás és informatikai nevelés lehetőségeinek biztosítása. Óvodánk specialitása az informatikai nevelés, mely több, mint tíz éves kutatásra tekint vissza. Az óvoda nevelési tevékenységének sajátossága: a táplálékallergiás gyermekek, valamint a testi fogyatékos gyermekek integrált nevelése.


Bóbita Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1172
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Heltai tér 1.

Telefon: (1) 258 05 49
Fax: (1) 258 05 49
E-mail:
Webcím: www.bobitaovoda17.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk Rákosliget legszebb zöldövezeti részén, a Heltai téren található. Gyönyörű, hatalmas fákkal körülvéve, kertes családi házak gyűrűjében.
4 csoportos óvodánk 1977-ben épült, kétszintes épület, megfelelő udvar tartozik hozzá, örökzöld és lombhullató fákkal, bokrokkal. Udvarunk az évek során folyamatosan újult, szépült. Jelenleg a megújult játszóeszközökön kívül öntött gumiburkolatú terek, focipálya, magaságyások, sziklakert, virágoskert, fűszerkert is tartozik szépen karbantartott udvarunkhoz. Zöld Óvoda, Madárbarát Óvoda és Biztonságos Óvoda címekkel is büszkélkedünk.
Az óvoda rendelkezik sószobával, tornateremmel, az emeleti zsibongóban az 5-7 éves korú gyermekek számára mászófal is rendelkezésre áll, ahol izomzatuk fejlesztésére és egyéb speciális mozgásfejlesztésre nyílik lehetőség. 


Rákosmenti Kuckó Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1171
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Óvónő u. 3.

Telefon: (1) 253 63 51
Fax: (1) 257 6045
E-mail:
Webcím: kucko-ovi.site11.com
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk 1982-ben alakult Rákoscsabán 4 csoporttal, mely későbbiekben 5 csoportossá bővült. 1989. ősze óta foglalkozunk szervezetten sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tulajdonképpen egy szerencsés véletlennek, egy Andris nevű gyengén látó kisfiúnak köszönhetően, akit a 80-as évek végén két évig neveltünk, fejlesztettünk utazótanári segítséggel. Az idők során a mozgássérült gyermekek mellett már más, olyan sajátos nevelési igényű gyermekeket is fogadtunk, fogadunk, akiknek a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs szakértői bizottságok javasolják az ép gyermekkel együtt nevelkedést.  Aki igazán családias, empatikus, elfogadó - BEfogadó óvodát keres, ahol fontos a játék, a rugalmasság és a sok érdekes közös tevékenység, az a legjobb helyen jár! A Rákosmenti Kuckó Óvodában inkluzív- BEFOGADÓ formában neveljük a kis Kuckósokat. Fogadjuk a szakértői bizottságok által sajátos nevelési igényűnek diagnosztizált gyermekeket is. Velük az óvodapedagógusokon kívül gyógypedagógusok is foglalkoznak. Öt vidám, színes csoportba járnak hozzánk a gyerekek, 2 fejlesztőszobával is rendelkezünk. Rengeteg játékkal és fejlesztő eszközzel varázsoljuk élménnyé a mindennapokat. Két udvarunkon a gyerekek szaladgálhatnak, mászókázhatnak, csúszdázhatnak, hintázhatnak, homokozhatnak, biciklizhetnek, labdázhatnak, bújócskázhatnak. Hatalmas platánfáink alatt még a legnagyobb kánikula is elviselhető. A gyermekeinkben meglátjuk a tehetséget és minden lehetséges módon támogatjuk annak kibontakoztatását. 


Rákosmenti Napsugár Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1173
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Földműves utca 2/b

Telefon: (1) 256 01 06
Fax: (1) 253 66 94
E-mail:
Webcím: www.napsugar-ovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: A Rákosmenti Napsugár Óvoda a XVII. kerület szívében található. A két telephelyen összesen kilenc csoport működik: hat a Földműves utcában és három a Bulyovszky utcában.  Pedagógiai Programunk kiemelt feladata a mozgás és a külső  világ  tevékeny  megismertetése, a környezetünk iránti pozitív magatartás alakítása. A mindennapokban ezekre a területekre fektetjük a legnagyobb hangsúly. A nevelési év során a gyerekeknek számos intézményen belüli, valamint óvódán kívüli programot szervezünk. Legfontosabb jeles napjaink az Állatok Világnapja, a Víz világnapja, a Föld napja a Madarak és fák napja, valamint a Márton nap, Mikulás, Advent, Karácsony,  farsang,  március  15-i  megemlékezés,  Húsvét,  Anyák  napja,  és a  gyereknap. Ezeket óvoda-szintű rendezvényekkel, programokkal ünnepeljük. Hagyományaink közé tartozik a csoportos évzáró ünnepély is, valamint az iskolába  készülő  nagycsoportosok  búcsúzó  ünnepsége,  és  a  gyermekek  születésnapjának megünneplése,  valamint  a  búcsúzó  nagyok  szülőkkel  történő  önarckép  festése  egy-egy kerítéselemre.


Rákosmenti Csillagszem Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1173
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Újlak utca 114.

Telefon: (1) 256 81 64
Fax: (1) 256 81 64
E-mail:
Webcím: csillagszemovoda.selfnet.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodai nevelésünk célja, hogy a családi nevelést kiegészítve segítsük elő a gyermekek egészséges, sokoldalú, harmonikus fejlődését, a magasabb rendű érzelmek kibontakozását, egyéni bánásmóddal, differenciált képességfejlesztéssel, az eltérő fejlődési ütem figyelembevételével. Kiemelt területünk a környezet megismerésére és megóvására nevelés, a környezettudatos magatartás megalapozása. Óvodásainkat a természet szeretetére, környezetünk védelmére neveljük. Gyakran kirándulunk, a tapasztalatszerző séták is rendszeresek. Nyáron az érdeklődő gyermekek környezetmegismerő és kézműves táborozáson vehetnek részt, mely sok-sok élményt és tapasztalatszerző lehetőséget nyújt számukra.
A hagyományos kis, középső és nagycsoport mellett vegyes életkorú csoportokat is indítunk. Így lehetőség nyílik a testvérek, a különböző korú barátok együttnevelésére. Első perctől kialakul az egymásra figyelés, segítőkészség, természetessé válik a másság elfogadása.