Csongrád-Csanád megye - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

SZTE Napköziotthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM:
VÁROS: Szeged
CÍM: Batthyány u. 5.

Telefon: 06 62 420 491
Webcím: www2.u-szeged.hu/ovoda
BEMUTATKOZÁS: Az SZTE Napköziotthonos Óvoda a belvárosban található, a Batthyány utca 5. szám alatt, egy régi építésű családi házban, a telekbelsőbe nyíló udvarral. Az udvar levegője tiszta, az Uniós szabálynak megfelelően felújítottuk fa játékokkal. Mászóka, babaház, rollerpálya, homokozó és rengeteg növény biztosítja az önfeledt játék lehetőségét. A ház bár régi, jó karban van, négy csoportszoba, nagy előszoba, tálalókonyha és iroda található benne. Az előszobában jellel ellátott szekrényekben tárolhatják a gyermekek a ruháikat. Saját magunk által írt Helyi Óvodai Programmal rendelkezünk, ami maximálisan igazodik a speciális gyermekanyaghoz, és a helyi körülményekhez. Itt a szülők igénylik, hogy a gyermek tanuljon verset, mesét, kapjon olyan információkat, amelyek előbbre viszik értelmi fejlődését. A kötelező foglalkozásokon túl lehetőség van délután fakultatív: angol, görkori, balett, karate, néptánc foglalkozásra. Bábszínház bérletünk van évek óta. Gyakran hívunk meg előadóművészeket, hogy minél változatosabb programot biztosítsunk gyermekeink számára. Igyekszünk az elfoglalt szülők válláról minél több terhet levenni, mindenben maximális segítséget nyújtani.


Teddy's Club Angol-Magyar Kétnyelvû Alapítványi Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM:
VÁROS: Szeged
CÍM: Bokányi D. u. 34

Telefon: 06 20 20 68 981
Mobil: 06 20 20 68 981
E-mail:
Webcím: www.teddysclub.hu
BEMUTATKOZÁS: Pedagógiai programunk jellegzetessége a kisgyermekkori angol nyelvi nevelés. Nyelvtanításunk alapelve a mindennapos és kötetlen angol nyelvû társalgás. Nyelvoktatásunkat angol anyanyelvû és  angolul jól beszélõ pedagógusok végzik. Óvodánk folymatosan részt vesz nemzetközi pályázatokban melyek keretében idõrõl-idõre külföldi pedagógusok is segítik munkánkat. Ezáltal a gyermekek már ebben a nagyon korai életkorban egy multikultúrális, többnyelvû környezetben szocializálódnak. Az idegen nyelvi kommunikáció-fejlesztésben a kötetlen társalgás mellett aktívan felhasználjuk a nyelvi játékokat, dalokat a gyermekek fejlődésének elõsegítése céljából. Nevelési programunk másik kiemelt területe a környezeti nevelés melynek keretében törekszünk egy környezettudatos viselkedéskultúra és értékrendszer kialakítására. Szeretetteljes, családias, biztonságot adó, tevékeny, élményekben gazdag óvodai élet megteremtésére törekszünk, melyben biztosítjuk a gyermeki személyiség teljes kibontakoztatását. Hangsúlyt fektetünk az óvoda-iskola átmenet zökkenõmentesebbé tételére, a gyermekek iskolai felkészítésére.


PICK Alapítványi Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM:
VÁROS: Szeged
CÍM: Szabadkai út 18.

Telefon: 06 62 567 177
BEMUTATKOZÁS: Az óvoda épületei és helyiségei tágasak, egészségesek és tiszták, nagy udvar, új, EU-s előírásoknak megfelelő játszótérrel, tornateremmel is rendelkezik. Az udvaron homokozó medencék, fedett teraszok, pancsoló medence is szolgálja a gyermekek gondtalan játékát. Az óvoda helyi nevelési programja nagy súlyt fektet a gyermekek egészséges életmódra nevelésére, a gyerekek mozgásigényének kielégítését, sportolásukat, erősítésüket kiemelten kezeli. A korcsolyázás, görkorcsolyázás, focizás, úszás rendszeresen végzett tevékenységek, a tornaterem, a nagy füves udvar, a szomszédságban lévő műjégpálya, kézilabda- és focipálya sok lehetőséget kínál mozgásra. Emellett a kulturális nevelés kiemelt szerepet kap, bábszínházba, gyermekszínházba, kirándulásokra járnak a gyermekek, a “nagyok” a Szegedi Nemzeti Színházba is eljutnak. Az óvoda a szülők igényei szerint lehetőséget biztosít a nyelvtanulásra, hitoktatásra, kedvező létszámú csoportok lehetőséget biztosítanak a családias, mindenre odafigyelő nevelésre, a családi házzal együttműködve.


Magvető Magánóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM:
VÁROS: Szeged
CÍM: Tisza Lajos krt. 37. II. 9. sz.

Telefon: 06 62 315 044
E-mail:
Webcím: www.magvetovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Kiscsoportos foglalkozás a saját lakásunkban kialakított óvodában, 10 vegyes életkorú (3-6 éves) gyermek számára. Sokoldalú személyiségfejlesztés. A sokoldalú személyiségfejlesztés lehetőségének kihasználása érdekében igyekszünk színessé tenni a mindennapokat és ünnepeket. Az önfeledt játék hassa át a gyermekek életét, tevékenykedésük során kedvtelve gyarapodjon értelmük, csiszolódjon érzelmi világuk, és így tapasztalataik útján fedezhessék fel a világot. A játéktevékenység tág értelmezése lehetővé teszi, hogy nemcsak tárgyi, manuális, vagy mozgáshoz kapcsolt tevékenységet végezzünk a gyermekekkel, hanem a 'szellemi alkotást' is tevékenységként fogjuk fel a játék során. A játék és a tanulás teljes mértékben összekapcsolódik óvodánkban. A nevelés egészén belül megvalósítható tanulás kötött és kötetlen kezdeményezések, foglalkozások, beszélgetések, tapasztalatszerző séták stb. formájában egyaránt megoldhatók a napi élet bármely mozzanatában. Úgy készítjük fel az óvodásainkat az életre játszva, hogy az iskolában se érje őket kudarc. Egészséges életmódra nevelés. Egészséges életmódra nevelés, táplálkozási szokások fejlesztése (zöldségfélék, gyümölcsök, magvak, tejtermékek, gyógynövények, ásványvíz, egészséges húsok és ételek szerepelnek étrendünkön). Saját malommal őröljük a búzát, és a teljes őrlésű lisztből naponta sütünk kenyeret. Rendszeres testmozgás. Rendszeres testmozgás a játék adta lehetőségekben minden nap, jól felszerelt saját udvarral, évszakonkénti sport lehetőségekkel, kirándulások szervezésével. Stresszmentes élet biztosítása. Stresszmentes élet biztosítása, zökkenőmentes beszoktatás. Bioritmust alakítunk ki az óvodai napirenddel. A játék a gyermekek lelkének védelmező eszköze, általa megszabadulnak minden káros hatástól. A zene gyógyító hatásának kihasználása. Szülői igényre biztosítunk játékos, zenés angol nyelvi foglalkoztatást.