Csömör ( + 15km-es vonzáskörzete) - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Delfin Magyar-Angol Úszó-Sport Magánóvoda és Maugli Magánbölcsőde

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2141
VÁROS: Csömör
CÍM: Petőfi S. u. 29.

Telefon: 06 28 445 034
Mobil: 06 30 539 08 83
E-mail:
Webcím: www.delfinuszoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Angol nyelvű óvodánk Csömörön, a Delfin uszoda mögött lévő, igényesen, erre a célra kialakított családi házban helyezkedik el. Úszó óvodánkban angol és magyar anyanyelvű pedagógusok foglalkoznak a gyermekekkel napi 8,5 órában. Delfin Uszodánkban kezdetben vízhez szoktatással tanítjuk úszni az ovisokat. A csoportszobába belépve egy erdei tisztás varázslatos világa tárul elénk. A falról erdei állatok, őzikék, rókák kukucskálnak, köszöntik az apróságokat. A belső tér úgy lett kialakítva, hogy a gyermekek természet közelinek érezzék a közvetlen környezetüket, ami körül veszi őket a mindennapokban. Játszhatnak az erdészházban, bebújhatnak a kuckóba, de ha kedvük van, akkor a színpadon is bemutathatják legújabb produkciójukat. Az óvodához tartozik egy nagy kert, amely még kialakítás alatt van. Uszodánkban és a tornateremben a gyerekek szakképzett, angolul kiválóan beszélő testnevelőinkkel elégíthetik ki mozgásvágyukat, fejleszthetik koordinációjukat. A készségfejlesztés egyénre szabottan történik. Tevékenység központú játékba integrált tanulás, angol nyelven (kézműves foglalkozások, főzőcske, mese, vers, zeneovi és még sok más érdekesség). 5-7 éves korig iskola-előkészítő foglalkozások magyar nyelven, diszlexia prevenció. Sportok, ovis torna, tartásjavítás (lúdtalp prevenció, labdajáték, koordináció, nagymozgás fejlesztése), angol nyelven. Szezonális sportok (síelés, korcsolya, lovaglás). Családi táborok, igény szerint, téli síelés, nyári lovas tábor. Élményszerző kirándulások, kulturális programok.
A Maugli Alapítványi Bölcsődénkben családias környezetben szakértő szülői gondoskodással csupa játék a világ, míg a szülők dolgoznak fizikai és mentális fejlődés mindenekelőtt.


Habos Kakaó Magánóvoda - Középpontban a gyerekek!

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1154
VÁROS: Budapest XV. kerület
CÍM: Nádastó u. 54.

Mobil: (30) 869 11 14
E-mail:
Webcím: www.haboskakao.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk Pestújhely jól megközelíthető helyén, egy családi házban található a Nádastó utca, Dalnoki Jenő utca sarkán. Hosszú ideig álmodoztunk egy óvodáról, ahol tudjuk, hogy gyermekeink biztonságos, szeretetteli környezetben játszhatnak naphosszat, finomat és egészségeset esznek, nyugodtan pihennek. Sokáig nem találtunk ilyet, így aztán úgy határoztunk: megalapítjuk a Habos Kakaó Magánóvodát. A kicsik kedvéért házon belül előadásokat szervezünk, a nagyokat állatkertbe, múzeumokba visszük. Nálunk hetente egyszer egy egész délelőttön keresztül van jelen a gyerekek mellett olyan gondozó (diplomás angol nyelvtanár), aki csak és kizárólag angolul beszél nálunk. A nagyobb gyerekeknek heti kétszer van angol foglalkozás sok mozgással, zenével. Óvodánk programjaiból: néptánc, úszás, iskolaelőkészítő-foglalkozás, kirándulás. Nálunk minden adott ahhoz, hogy vállaljuk emlékezetes születésnapi zsúrok szervezését: zene, tánc, ünnepi eszem-iszom, nagy meglepetések: bohóc, bűvész, arcfestés, Star Wars bemutató és még sok más! Szünidő alatt nyári, napközis táborokat szervezünk.


Tengerszem Angol - Magyar Kétnyelvű Magánóvoda - 27 nyelv oktatása - spanyol - német nyelvoktatás - robotprogramozás - foci – tenisz – golf - jóga – lovaglás - Zugló

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1147
VÁROS: Budapest XIV. kerület
CÍM: Lőcsei út 95.

Mobil: +36(30) 318 26 97
E-mail:
Webcím: www.tengerszemovi.hu
BEMUTATKOZÁS: „Egészséges gyermekkor, ahol a fejlesztés játékosan valósul meg”. A Városliget mellett, mintegy 1000 m2-es modern, korszerű épületben hatalmas játszóterülettel várjuk óvodánkba a 2-7 éves korú gyermekeket.
Angol - magyar kétnyelvű óvodánkban egészen a mini és kiscsoporttól kezdve játékos angol mondókák, énekek, képek bevezetésével tanítjuk az angol nyelvet. Ezután fokozatosan növeljük a nyelv jelenlétét a hétköznapi tevékenységeknél. Egyre több időt tölt a csak angol nyelven kommunikáló pedagógiai asszisztens a csoportban – nem csak a külön nyelvi foglalkozások alatt – a játékidő, a kézműves foglalkozások és a torna során is. Az angol nyelven kívül 27 nyelven tanulhatnak nálunk óvodásaink, kiemelve a spanyol és német nyelvet. Robotprogramozás foglalkozásainkat úgy alakítottuk ki, hogy a kiscsoportosok, a középső csoportosok és a felsőcsoportosok is játszva tanulnak meg különféle robotokat irányítani. Sószobánkat a gyermekek heti egy alkalommal, játékos foglalkozás (mese, diavetítés, éneklés stb.) keretében veszik igénybe. A sótéglák által leadott negatív töltésű ionok a levegő molekuláihoz tapadva eljutnak a tüdő legtávolabbi részéig, a hörgőkig. 
Foglalkozásaink: angol-magyar kétnyelvű oktatás, akár 27 nyelven nyelvoktatás, robotprogramozás, immunerősítő sóterápiás foglalkozás, balett, többféle küzdősport, foci, tenisz, golf, jóga, mozgásfejlesztő foglalkozások, tervezett szenzomotoros tréning (TSMT), sakk, zeneterápia, iskola-előkészítő foglalkozás, lovaglás és síelés. Keresse óvodánkat a Facebook -on is. Instagram: Tengerszem Óvoda Youtube csatornánkYoutube videó 


Budapest Montessori Óvoda – magánóvoda – játékos angol foglalkozás - úszás – kutyás terápia - jóga móka - zeneovi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1148
VÁROS: Budapest XIV. kerület
CÍM: Padlizsán utca 11-13.

Telefon: 06 20 9182 555
Mobil: 06 30 536 3769
E-mail:
Webcím: www.ovi-montessori.hu
BEMUTATKOZÁS: Szeretettel várjuk gyermekét 3 -7 éves korig 1996 óta Zuglóban működő Montessori óvodánkban, ha egy
természetes, szeretetteljes légkört képzelt el a családi fészekből éppen csak kipottyanó gyermeke részére! Foglalkozásaink: Játékos  angol foglalkozás, hetente úszás, fejlesztő iskolaelőkészítő, kutyaterápiás foglalkozások, gyermekjóga (jóga móka) , zeneovi, a szabadban végzett mozgás, kirándulás, kertészkedés, az állatok megfigyelése. A Montessori óvoda abszolút gyermekközpontúsága, érzelemgazdag légköre természetes és játékos formában tanítja a kicsiket a mindennapi életre, fejleszti
személyiségüket, gondolkodásukat, képességeiket. A Budapest Montessori óvoda nevelési alapelve, hogy segítsünk a kicsiknek önállóvá válni, hogy magabiztosan állják meghelyüket a nagyvilágban, értsék és szeressék önmagukat, s ezáltal befogadóvá és elfogadóvá váljanak társaikkal szemben. 
MIÉRT ÉPPEN A BUDAPEST MONTESSORI ÓVODA? Mert… Alapelvünk a gyermekbe vetett bizalom, hiszen minden kicsiben megvan a cselekvésnek és a világ megismerésének a vágya. A Montessori módszer által biztosítottá válik a gyermek adottságainak kibontakoztatása! Önálló tevékenykedéssel, saját tapasztalatain keresztül, egyéni tempójának figyelembevételével. Az óvodai élet középpontjában a gyermek és a gyermeki játék áll, melyet életkori sajátosságaikhoz és önálló fejlődésükhöz speciálisan kialakított eszközrendszer segít. Teret adunk az angol nyelv elsajátításának. Az idegen nyelv korai tanulása megkönnyíti a gyermek boldogulását a későbbiekben. Mindezt nálunk olyan pedagógusok közvetítik, akikre szeretetteljes magatartás,
empátiás csendes, halk metakommunikációval való irányítás jellemző. Hiszen a Montessori pedagógia a szeretet pedagógiája.  Facebook elérhetőségünk: Budapest Montessori Óvoda


Ambrus Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1047
VÁROS: Budapest IV. kerület
CÍM: Ambrus Zoltán u. 2.

Telefon: (1) 370 90 34
Webcím: www.ambrusovi.hu
BEMUTATKOZÁS: A képi gondolkodás, a fantáziavilág fejlesztését rajzolással, mintázással, kézimunkával, barkácsolással, gyurmázással, díszítéssel, festéssel segítjük elő.
Óvodánk 4 csoportos, ideális létszámú (csoportonként maximum gyermek) a gyerekek egyéni szükségleteik figyelembe vételével, egyéni fejlesztésre alkalmas, családias hangulatú intézmény. A szülőket nevelőpartnereknek tekintjük, hiszen az óvodai nevelésünk kiegészítője a családi nevelésnek. Nevelésünk nem lehet eredményes családi megerősítés nélkül, ezért az összhangban nevelés elengedhetetlen követelmény számunkra. Intézményünk pedagógusai és az őket segítő kollégák gyermekeket tisztelő, szerető, hivatásukhoz értő, megújulni tudó, színes egyéniségek. Mivel szabad az  óvoda választás, ezért  a szülő választ óvodát gyermekének. Ha a kisgyermek harmonikus, barátságos óvodai légkörben él, ha védettségben, biztonságban érzi magát a nap minden percében, és minden nap felfedezhet valami jót, szépet, érdekeset, akkor öröm az óvodába járás!


Szentmihályi Játszókert Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1161
VÁROS: Budapest XVI. kerület
CÍM: Baross u. 141.

Telefon: (1) 405 40 18
Fax: (1) 405 40 18
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Az egész óvodára jellemző az őszinte, nyílt, szeretetteljes légkör. Igyekszünk nyugodt feltételeket biztosítani a gyermekek testi, értelmi és érzelmi fejlődéséhez.
A feladatok közül prioritást élvez az érzelmi nevelés és szocializáció biztosítása. Fontos, hogy a gyermekeket az óvodában érzelmi biztonság, szeretetteljes légkör vegye körül. Nevelőtevékenységünk fontos feladata az anyanyelvi nevelés, az anyanyelv fejlesztése, de gondot fordítunk az értelmi képességek és a kreativitás fejlesztésére is. Az egészséges életvitel megalapozása érdekében nevelő-fejlesztő munkánkban dominánsan jelentkezik a szabadban végzett mozgásos tevékenységek időtartamának lehetőség szerinti legjobb kihasználása. Ehhez rendezett udvarok, esztétikus, európai szabványnak megfelelő udvari játék-, és sporteszközök állnak rendelkezésünkre. A rendszeres és irányított mozgás, a testnevelés a gyermekek minden igényét kielégítő új, modern tornateremben valósul meg.
Speciális lehetőségek önköltséges formában: úszás, óvodás torna. Ezekhez a szolgáltatásokhoz igyekszünk minél több pályázati támogatást is szerezni. Szülői igény alapján az ingyenes hittan foglalkozásoknak is helyet biztosítunk. Intézményünk egy csoportjában szülői kezdeményezésre, a fenntartó döntése alapján német nemzetiségi óvodai nevelés zajlik.


Gesztenyés Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2143
VÁROS: Kistarcsa
CÍM: Eperjesi út 1

Webcím: www.kistarcsaovi.hu/
BEMUTATKOZÁS: Óvodai nevelésünk gyermekközpontú, befogadó, biztosítja minden gyermek számára az egyenlő hozzáférést, életkoronként és egyénenként változó testi és lelki szükségleteinek megfelelően. Helyi Nevelési Programunk a családokkal együtt működve nevelési tevékenységüket kiegészítve törekszik a gyermeki személyiség kibontakoztatására. Óvodásaink: aktívak, érdeklődőek, szívesen tevékenykednek. Választékosan beszélik anyanyelvüket, gondolataikat világosan kifejezik. Testileg, lelkileg egészségesen fejlődnek. Rendelkeznek az életkoruknak megfelelő testi, lelki képességekkel és készségekkel. Elérik az iskolai élet megkezdéséhez szükséges fejlettségi szintet.


Meseliget Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2145
VÁROS: Szilasliget
CÍM: József A. út 71-75.

Telefon: 06 28 508 295
Mobil: 06 20 421 6994
Webcím: www.kerepesiovi.hu/meseliget
BEMUTATKOZÁS: Tagóvodánkban feladatunknak választottuk a természethez, a környezethez való érzékenység, a nyitottság kialakítását, megalapozását. A mindennapi tevékenység és játék során az egészséges életmódot és a természetes anyagok használatát részesítjük előnyben. Nevelőmunkánkat az iskolában megalakult Nevelési Tanácsadó munkatársai támogatják (logopédus, fejlesztőpedagógus, pszichológus). Nevelőtestületünk csupa ügyes kezű, és jó hangú óvó nénikből áll, kiknek a kedves dadus nénik segítik munkájukat. Nyitottak vagyunk az önképzésre, és fogékonyak az új dolgok iránt. Van közöttünk fejlesztőpedagógus, nyelv és beszédfejlesztő, korai fejlesztő, gyógypedagógiai asszisztens, népi játszóház vezető, néptánc-oktató, kézműves, úszóoktató, és hitoktató pedagógus is. Mind a három intézményünkben biztosított az egészséges testmozgás. Jól felszerelt tornateremben mozoghatunk, játszhatunk. Úszástanulásra is van lehetőség. Tágas udvarunkon kitárulhat a világ számunkra. A mozgás egy speciális fajtáját is elsajátíthatjuk ez, pedig a néptánc. Délutáni nevelőtevékenységünket jól működő zene - ovi gazdagítja, illetve angol nyelvtanulásra is van lehetőség.


Szivárvány Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2144
VÁROS: Kerepes
CÍM: Szabadság út 260.

Telefon: 06 28 560 320
Fax: 06 28 560 321
Mobil: 06 20 559 8918
Webcím: www.kerepesiovi.hu/szivarvany
BEMUTATKOZÁS: Alapítványunk céljai: A kerepesi élő néphagyományok ápolása, gondozása. Az óvoda eszközeinek fejlesztése, játékállományának gyarapítása. A hátrányos helyzetű gyermekek támogatása. A támogatásokból már voltunk kirándulni a gyermekekkel, rendezvényt készítettünk a számukra és udvari játékokkal illetve fejlesztő játékokkal gyarapítottuk óvodáink eszközállományát.


Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1165
VÁROS: Budapest XVI. kerület
CÍM: Baross Gábor u. 32-34

Telefon: (1) 403 04 04
E-mail:
Webcím: www.fecskefeszekovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Az Óvoda Budapest kertvárosi részében, könnyen megközelíthető helyen, Mátyásföldön helyezkedik el. Intézményünk 3 korszerű épületében összesen 23 csoport működik. Az épületeket árnyas kert, teraszok, mozgásfejlesztést segítő fából készült játékeszközök egészítik ki. A hozzánk járó gyerekek szülei társadalmi és szociális helyzetüknél fogva erősen heterogén összetételűek.
Mindhárom épületnek vannak összehangolt pedagógiai normát közvetítő kialakult értékei. Nevelési célunk a ránk bízott gyermekek harmonikus személyiségfejlesztése, mely a játékon és a mozgáson alapul. Fokozottan figyelünk gyermekeink egyéni fejlettségére, aktivitására, és biztosítjuk számukra az önálló tevékenykedés lehetőségét, mely környezetük sokoldalú megismerését segíti elő. Óvodánk a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésében is közreműködik, célzottan a beszédfogyatékos, a test és érzékszervi fogyatékos, a megismerő funkciók vagy viselkedés fejlődés rendellenességével küzdő gyermekek esetében.


Pipitér Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1165
VÁROS: Budapest XVI. kerület
CÍM: Farkashalom u. 42-44

Telefon: (1) 407 22 05
Fax: (1) 407 22 05
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Mátyásföldön kertes családi házas övezetben található. Tágas óvodakert tartozik az épülethez. Az épületben 8 csoport működik. Az óvoda a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésében is közreműködik, célzottan a beszédfogyatékos, a testi, érzékszervi fogyatékos, a megismerő funkciók vagy viselkedésfejlődés organikus okokra visszavezethető, illetve vissza nem vezethető tartós és súlyos rendellenességével küzdő gyermekek esetében.
Az óvoda minőségbiztosított intézmény.
Fakultatív programra van lehetőség, mely önköltséges (torna, karate, néptánc, úszás nagycsoportosok számára). A hittanoktatás lehetőségét biztosítjuk, mely ingyenes


Csodasziget Családi Napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2143
VÁROS: Kistarcsa
CÍM: Árpád u. 20.

Mobil: 06 70 2863 873
E-mail:
Webcím: www.csodasziget.hu
BEMUTATKOZÁS: Célunk a munkába visszatérő szülők támogatása illetve a bölcsődei, óvodai helyhiány enyhítése játszócsoportjaink létrehozásával, a gyermekek napközbeni ellátásának magas színvonalú biztosításával. A mai rohanó világban a szülőknek sokszor nem jut elég idejük arra, hogy gyermekeikkel megfelelő mennyiségű időt töltsenek, fejlesztésükbe elég energiát fektessenek. Ebben a világban mi olyan játszó-szigetek felépítése mellett köteleztük el magunkat, ahol minden gyerekkel külön foglalkozunk, figyelembe vesszük életkorukat, képességeiket és egyéniségüket. Segítünk a saját útjukat járni, a saját tempójukban fejlődni. Észrevesszük és fejlesztjük erősségeiket, tehetségüket és érdeklődési körüknek megfelelő foglalkozásokban részesítjük őket, amelyről a szülőket hangsúlyosan tájékoztatjuk. Mindezt azért tesszük, hogy a csemeték BOLDOG, kiegyensúlyozott gyermekekké váljanak.


Csiga Családi Napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2146
VÁROS: Mogyoród
CÍM: Kossuth Lajos utca 22

Mobil: 06 30 663 9830
E-mail:
Webcím: www.csigacsana.ewk.hu
BEMUTATKOZÁS: Fontosnak tartjuk a gyermekek egészséges életmódra és az állatok szeretetére való nevelését, már egészen kicsi koruktól kezdve. Ennek eszközéül a sok játékot, különböző mozgásformákat választottuk a helyes és változatos, kornak megfelelő táplálkozás bemutatása, állatsimogatók látogatása és a kirándulások mellett. A Csiga Családi Napközi az a hely, ahol a gyerekek klasszikus családi  környezetben, szeretetteljes, nyugodt légkörben vannak, ahol játszva fejlődnek, ahol minden nap vidámság, sok-sok zene és móka várja őket.