Budapest XX. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Ficánka Montessori Óvoda - magánóvoda - naponta angol nyelv oktatás - hetente úszás - gyermekjóga - ovifoci - színház - iskolaelőkészítő - XXIII. - XX. kerület

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1238
VÁROS: Budapest XXIII. kerület
CÍM: Wekerle Sándor utca 15.

Mobil: (30) 241 74 67
E-mail:
Webcím: www.ficankaovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Ficánka Magánóvoda : „Jó ide járni” 22 éve működő magánóvodánk természetközeli környezetben Montessori módszerrel és eszközökkel (Mit jelent a Montessori módszer?)  várja kis ovisait. Foglalkozásaink:  naponta angol nyelvű foglalkozás, heti rendszerességgel úszás és vízhez szoktatás, ovifoci, gyermekjóga, logopédiai foglalkozás, néptánc, népi játékok, gyermekszínház programok, kirándulások, természetjárás, ovis művészeti tevékenységek, játékos tanulás, iskolaelőkészítő foglalkozások. Az angol foglalkozások napi rendszerességgel  angol nyelven beszélő óvópedagógus vezetésével játékos formában, énekkel, mesével történik, amely során hatékonyan tanulják ovisaink az angol nyelvet. Ezáltal heti egy alkalommal úszni visszük a gyerekeket a Lobogó utcai tanuszodába, ahol Koppány Csaba és Torday András úszómesterek vezetésével sajátíthatják el az úszás technikáját. A kicsiknek lehetőségük van a vízhez szoktatásra: játékkal, csúszdával, külön oktatóval. Gyermekjóga hetente: Mesébe ágyazva, játékos formában ismerik meg a gyerekek a különböző testtartásokat (ászanákat). A mozdulatok elnevezése is a gyerekeket körülvevő növény-és állatvilágból kerül ki. Így átvarázsolhatjuk magunkat pl. hattyúvá, tündérrózsává, tigrissé, tücsökké, fűzfává stb. Mind a mese, mind a mozgás a gyerekek mindennapi életének fontos eleme. A gyermekjóga órán a mesét és a mozgást összekapcsoljuk, és jógaelemekkel gazdagítjuk. Az egészséges táplálkozás és mozgásos tevékenységek fontos részét képezi az ovis tevékenységünknek. Szülők rólunk írták  Facebook oldal: Ficánka Óvoda  Videó megjelenés: Youtube Ficánka Óvoda : Öleléskör


Bukfenc Magánóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1202
VÁROS: Budapest XX. kerület
CÍM: Hunyadi János tér 12-14

Telefon: +36 1 285 60 61
Fax: +36 1 285 60 61
Mobil: +36 70 638 58 59
E-mail:
Webcím: www.bukfencovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Alapítványi óvodánk családi házas környezetben, 2000 óta működik két kis létszámú, legfeljebb 17 fős csoporttal. Miben más intézményünk? Változatos mozgáslehetőségek biztosításával törekszünk az egészséges életmód iránti igény kialakítására. Ezt segíti a 180 m2-es épületünkben található 70 m2-es fedett, padlófűtéses uszoda, ahol hatékony játékos vízhez szoktatásra és úszás tanulására egyaránt lehetőség nyílik. A gyermekeket szezonálisan lovardába visszük, ahol pónikon lovagolhatnak. Hetente tartunk játékos angol foglalkozást a kicsiknek. Hangsúlyosan kezeljük az iskolaelőkészítést. Kis csoportokban szervezve egyéni képességfejlesztésre, tehetséggondozásra és felzárkóztatásra is jut elég idő.  Igény esetén logopédus foglalkozik a fejlesztésre szoruló gyermekekkel. Óvodánk gyermekorvosa és a védőnő kéthetente látogatja a kicsiket. Intézményünk lehetőséget biztosít hitoktatásra is.  Havonta külön programokat szervezünk: pl.: bábszínház, bűvész, játékos hangszerbemutató, koncert, kirándulás, légvár, arcfestés stb. Fakultatív programjaink keretében minden gyermek talál érdeklődésének, tehetségének megfelelő programot. Ilyen tanfolyami lehetőségek óvodánkban: birkózás; karate; úszásoktatás; néptánc; balett, akrobatikus rock and roll, sakk, angol. Ovisaink az intézmény logójával ellátott pólót viselik, ezzel is erősíteni igyekszünk közösségünkben az összetartozás érzését. Családias, szeretetteljes környezetben neveljük, óvjuk a hozzánk járó gyermekeket. A beiratkozás a szabad helyek függvényében egész évben folyamatos.
Facebook oldalunk: Tovább >>
Youtube bemutatkozó videónk: Tovább >>


Baross Ovi - Kindergarten Baross - Német Nemzetiségi Nevelés

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1201
VÁROS: Budapest XX. kerület
CÍM: Baross utca 79-81

Telefon: (1) 283 36 25
E-mail:
Webcím: www.barossovi.hu
BEMUTATKOZÁS: A nemzetiségi csoportok küldetése a kétnyelvű nevelés tervezése, szervezése és gyakorlati megvalósítása. Céljait és feladatait csak a szülői házzal együttműködve oldhatja meg eredményesen. Ebből adódik, hogy a nemzetiségi csoportok programjaiban gyakran bekapcsolódnak a szülők. A különböző fesztiválokon, nemzetiségi programokon a szülök aktív közreműködése elengedhetetlen a megvalósítás érdekében.. Hagyományos ünnepeink előkészületeit szintén közösen oldjuk meg. (Márton napi lampionok elkészítése, Adventi előkészületek, húsvéti tojásfestés). Karácsonykor, Anyák napján, Márton napon és évzáró ünnepélyeinken két nyelven köszöntik gyermekeink szüleiket, nagyszüleiket. A kisebbségi nyelvhez tartozó kultúra közvetítését, átörökítésében is fontos a szülök, nagyszülők segítő együttműködése. Nevelőmunkánk hatékonyságát a 3-7 éves gyermekek együttnevelése segíti.


Lurkóház Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1202
VÁROS: Budapest XX. kerület
CÍM: Mártírok útja 205/B

Telefon: (1) 285-51-02
E-mail:
Webcím: www.lurkohaz.mindenkilapja.hu
BEMUTATKOZÁS: Intézményünk két épületben, - Mártírok útja 205/b. és a Hunyadi J. tér 15. -  összevont óvodaként működik.Mindkét óvodában nagy, parkosított udvar áll a gyermekek játék- és mozgásigényének kielégítésére. A beszédhibás gyermekekkel logopédus, az egyéni fejlesztést igénylő gyermekekkel fejlesztőpedagógus foglalkozik. Lurkónevelő elnevezésű helyi nevelési programunk korunk igényeire és a hazai óvodapedagógiai hagyományok tartalmi értékeire épít.


Benedek Elek Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1201
VÁROS: Budapest XX. kerület
CÍM: Magyarok Nagyasszonya tér 22.

Telefon: (1) 283 03 77
Fax: (1) 283 07 59
E-mail:
Webcím: fovarosi-benedek.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk egybeszervezett intézmény, 1997 októberében nyitotta meg kapuit a közép-súlyos fokban sérült értelmi fogyatékos gyermekek előtt,egy vegyes életkorú csoporttal. Fő profilunk kezdetben az ebbe a fogyatékossági típusba tartozó óvodások nevelése, fejlesztése volt,de az évek során egyre nagyobb számban jelentek meg intézményünkben autizmus spektrum zavarral élő gyermekek is. A szülői igényeknek megfelelően 2004-ben és 2006-ban újabb csoportokkal bővültünk, Nevelési Programunkat pedig kiegészítettük az autizmussal élők nevelési folyamatával. Jelenleg 24 kisgyerek jár három óvodai csoportunkba, ebből 13 óvodásunk autista. Sajnos az igényeket nem tudjuk teljes egészében kielégíteni, most is 5 gyermek vár elő-jegyzésünkben az óvodai elhelyezésre.


Kerekerdő Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1202
VÁROS: Budapest XX. kerület
CÍM: Nagysándor József utca 189

Telefon: (1) 285-0275
E-mail:
Webcím: www.kerekerdo-ovi.hu/
BEMUTATKOZÁS: Az óvoda Budapest XX. kerületének kertvárosi részében helyezkedik el. Közlekedési szempontból jól megközelíthető, nyugodt környezetben várja a gyermekeket.
Hét gyermekcsoport köré tervezzük a játékokban gazdag óvodai életet, melyből kettő vegyes életkorú.
A parkosított udvarokban mozgásfejlesztő játékeszközök állnak a gyermekek rendelkezésére.
A szeretetteljes légkört, az optimális környezeti feltételeket sokoldalúan képzett óvodapedagógusok, szakképzett dajkák és egyéb hozzáértő szakemberek alakítják ki. A gyermekek egészséges életmódra nevelését, mozgás fejlesztését szolgálják a jól felszerelt csoportszobák, a tornaterem, a sportudvar, az óvodai gyógytestnevelő által szervezett tornafoglalkozások. 


Nyitnikék Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1203
VÁROS: Budapest XX. kerület
CÍM: Kossuth Lajos utca 3.

Telefon: (1) 421 54 08
Fax: (1) 284 57 55
E-mail:
Webcím: www.nyitnikek-ovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Lehetőségeinkhez mérten tagóvodáink épületét, udvarát oly módon alakítottuk ki, hogy azok a környezeti és esztétikai nevelés mellett szolgálják a gyermekek biztonságát, kényelmét, biztosítsák egészségük megőrzését, lehetővé tegyék mozgás, illetve játékigényük kielégítését. A helyi nevelési program kiemelt feladata a környezet megismertetésére való nevelés, az ökológiai szemlélet alapjainak lerakása, az óvodába járó gyerekek egészséges életmódra való felkészítése. Az óvoda a szülőket és a közeli iskolásokat is bevonva szervez kirándulásokat, jeles napokhoz kötődő programokat, vetélkedőket és kiállításokat. A gyermekek fejlődését több szakvégzettséggel rendelkező kolléga, így különösen logopédus, gyógytornász, gyógy-, pszicho-, fejlesztő-, és drámapedagógus segíti. A sajátos nevelés igényű gyermekeink fejlesztésében utazó gyógypedagógus is részt vesz.


Gézengúz Óvoda - Gyöngyszem Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1201
VÁROS: Budapest XX. kerület
CÍM: Vörösmarty utca 91.

Telefon: (1) 285 69 37
Fax: (1) 289 00 46
Mobil: (30) 626 57 90
E-mail:
Webcím: www.gyongyszemovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Gyermekeink vidám tevékenységekkel teli napjaikat csendes és nyugodt kertvárosi környezetben, egy bölcsőde szomszédságában tölthetik, ahol szüleik biztonságban tudhatják őket. Lehetőség van arra, hogy igény szerint a testvérek, szomszédok és barátok együtt, vagy egymáshoz közeli csoportban legyenek, valamint igény szerint gondoskodunk az étel érzékeny gyermekek ellátásáról is. Foglalkoztató szobáink berendezése és felszereltsége számos ponton visszatükrözi helyi nevelési programunk sajátosságait. A játékban tanulás kedvelt színtereinek eszköztára többnyire, az éppen feldolgozás alatt lévő témához kapcsolódik. A családok számára felkínált helyi nevelési programunk egyik fontos alappillére a családok bevonása és segítő támogatása. Közös célunk, hogy gyöngyszemeink az óvodáskor végére érzelmileg gazdag, megfelelő önbizalommal rendelkező, a problémák felismerésére és megoldására fogékony, nyitott személyiséggé váljanak.


Gézengúz Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1202
VÁROS: Budapest XX. kerület
CÍM: Zalán utca 11.

Telefon: (1) 421 54 06
Fax: (1) 285 10 87
E-mail:
Webcím: www.gezenguzovi.hu
BEMUTATKOZÁS: A meglepetésszerű, váratlan intézmény összevonás után a Gézengúz Óvoda egy tagóvodával bővült, így a 15 csoport 565 férőhellyel várja a gyermekeket az óvoda varázslatos világába. Mindhárom tagóvodában a csoportszobák barátságosak és jól felszereltek, a gyermeki tevékenység színterei. Valamennyi csoportunkban az éppen aktuális témaprojekteknek megfelelően berendezettek és felszereltek. A tudatosan kialakított tárgyi környezet a gyermekek környezettudatos magatartásának megalapozását is támogatja. A nagy, füves udvarok egészséges és füstmentes környezetet biztosítva kellemes színtere a szabadtéri mozgásnak, játéknak, ahol sokféle mozgásfejlesztő eszköz segíti a kötetlen és szervezett nagymozgást. Fejlesztő játékaink számát folyamatosan bővítjük pályázatok és egyéb források feltárásával. Bízunk abban, hogy a hozzánk járó gyermekeknek életre szóló élményeket és ismereteket nyújtunk.


Gyermekmosoly Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1203
VÁROS: Budapest XX. kerület
CÍM: Bíró Mihály u. 1.

Telefon: (1) 285 00 25
Fax: (1) 285 00 25
Webcím: www.gymo.hu
BEMUTATKOZÁS: Nevelési programunk önálló, folyamatos napirendi struktúrában valósul meg. Fontosnak tartjuk a gyermeki szabadságot, az aktivitás élményének szükségességét. Nem az elvárt fejlettségi szintből indulunk ki, hanem a lehetséges fejlesztést tartjuk fontosnak. Hangsúlyossá válik a differenciált pedagógia szükségessége. A hagyományos magyar óvodapedagógiai módszer mellett a Montessori-módszer elemeit is alkalmazzuk. Tárgyi feltételek terén mind az óvoda épületén belül, mind az udvar vonatkozásában törekszünk a folyamatos fejlesztésre, modernizálásra, eszközbővítésre, kiemelten a balesetvédelmi és egészségügyi szabályok érvényesülésére. A mi óvodánk külső, belső esztétikuma "gyermekközeli", barátságos, otthonos, és biztonságos.