Nagykovácsi ( + 15km-es vonzáskörzete) - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Erdőszéli Magánóvoda - Sportóvoda - saját görkorcsolya pálya - görkorcsolya - jégkorcsolya - floorball - úszás - rocky tánc - ovi foci - kosárlabda - kézilabda - 2,5 éves kortól - iskolaelőkészítő - olimpikonok ajánlásával - Normafa

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1121
VÁROS: Budapest XII. kerület
CÍM: Eötvös Út 38/b

Telefon: +36 30 839 7722
E-mail:
Webcím: /www.erdoszelimaganovoda.hu/
BEMUTATKOZÁS: Sportóvodánk a Normafa szomszédságában, közvetlenül az erdő mellett, saját görkorcsolyapályával, teljesen új udvarral rendelkezik. Sportóvodánk  görkorcsolya, jégkorcsolya; flooball; úszás; rocky tánc; ovi foci; saját edzővel történő sportfoglalkozásokkal, hatalmas tornateremmel, kis létszámú csoportokkal jól képzett pedagógusokkal várja a gyermekeket 2,5 éves kortól. Foglalkozásaink: angol foglalkozás, ovi foci, görkorcsolya, jégkorcsolya, floorball, rocky tánc, kézilabda, kosárlabda, túrázás, kirándulások, iskolaelőkészítő, mozgásfejlesztés, környezettudatos magatartásra nevelés, igény szerint logopédiai,  fejlesztő pedagógusi foglalkozás. Nyári táboraink: sport, csillagászati; erdei; ötpróba; angol; néptánc; kézműves; zene-dráma tábor. A mi óvodánk: Élményekben, érzelmekben, tevékenységekben gazdag, szeretetteljes családias légkört sugároz. Természetközeli. Képességeket, készségeket fejleszt, önállóságra nevel. Tehetséget felismer, gondoz. Saját, jól felszerelt, hatalmas tornateremmel és sószobával rendelkezik. Finom, egészséges ételekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel táplálja a gyermekeket. Természetközeli elhelyezkedéséből adódóan környezettudatos teret biztosít az élménypedagógia megvalósításához.  Facebook: Erdőszéli Magánóvoda  Facebook: Erdőszéli Magánóvoda
Az Erdőszéli Magánóvoda  Kökény Beatrix és Imre Géza olimpiai kézilabdázók ajánlásával: Youtube videó
Katona Renáta olimpikon kardvívó ajánlása : Youtube videó   


Hegyvidéki Mesevár Óvoda és Játszóház

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1125
VÁROS: Budapest XII. kerület
CÍM: Alsó svábhegyi út 2.

Telefon: (1) 393 51 91
Fax: (1) 393 51 90
E-mail:
Webcím: www.mesevarhegyvidek.hu
BEMUTATKOZÁS: Hegyvidéki Mesevár Óvoda, Játszóház a János kórház területén újonnan kialakított gyönyörű, környezetben várja a gyermekeket. Az intézményben jelenleg kilenc csoport működik. A tornateremben rendszeres testedzésre nyílik lehetőség. A tágas kiszolgáló helyiségek kényelmesek, a fejlesztő és logopédiai szoba nyugodt lehetőséget nyújt a külön foglalkozásokra. Udvara tágas, új, korszerű játékeszközökkel felszerelt, ahol egész éven át jó levegőn mozoghatnak, játszhatnak a gyermekek.
A gyógypedagógus végzettségű fejlesztő pedagógus külön foglalkozás keretében fejleszti azokat a gyermekeket, akik segítséget igényelnek.
Az óvoda fogad táplálékallergiás gyermekeket, akik szakszerű ellátását dietetikus biztosítja. A János kórház konyhájáról kapjuk az élelmet, a táplálékallergiás gyermekeknek névvel ellátott külön edényben szállítanak.


MESE Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2083
VÁROS: Solymár
CÍM: Kápolna u. 9.

Telefon: 06 26 362 687
Mobil: 06 30 350 8303
E-mail:
Webcím: www.meseovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Olimpiai és Világbajnok  sportolók alapították a Mozgás Egészség Sport Együtt /M.E.S.E Alapítványt. Azzal a céllal, hogy az óvodás korú gyermekek egészséges életmódra nevelését segítsék, biztosítsák a mozgásban gazdag életformát és  a  korosztállyal megszerettessék a mozgást, a sportolást. A kiemelten közhasznú alapítvány fenntartásában Óvodánk 1999-ben kezdte meg működését . Valljuk, hogy a gyermeki személyiség legoptimálisabb fejlődéséhez a mozgásra, az egészségre, a sportra, együtt van szükség. -Mozgás Egészség Sport Együtt/ MESE Óvoda.


Picoti Családi Bölcsőde

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1029
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Zsolt fejedelem u. 50.

Telefon: (1) 274 67 85
Mobil: (30) 342 70 87
E-mail:
Webcím: www.picoti.eu
BEMUTATKOZÁS: Egész nyáron nyitva tartó Picoti Családi Bölcsőde egy angol, francia kétnyelvű nemzetközi intézménye Budapest zöldövezetében, a II. kerületben. Magánbölcsődénk szeretettel fogad bármilyen nemzetiségű gyermeket, 5 hónapostól 4 éves korig. Alkalmazottaink több mint 20 éve foglalkoznak kisgyermekekkel. Képzett és tapasztalt szakemberek csapata biztosítja a szükséges gondoskodást, a jó hangulatot és örömöt minden gyermek számára. Munkatársaink szakértelme magas színvonalú, és számos nyelven folyékonyan beszélnek. A szülőkkel magyar, francia, angol és spanyol nyelven tarjuk a napi kapcsolatot, ami biztonságérzetet ad a szülőknek, kicsiknek egyaránt. Célunk, hogy a gyermekek fizikai és érzelmi igényeinek egyaránt megfeleljünk, ugyanakkor egy olyan pozitív képességfejlesztő környezet teremtsünk, amelyben minden gyermek kibontakozhat. Köszönhetően annak a szemléletnek, hogy a magát a gyermeket helyezzük a középpontba, a kis társaival való kapcsolatokból tanulhat, és felfedezheti a környező világot. A heti időbeosztás a gyermekek egyéni igényeihez igazodik, mivel amikor egy gyermek elkezdi a bölcsödét, rendkívül fontos, hogy az átmenet az otthon és az új struktúra között a legfinomabban, leggyengédebben történjék meg. A szakmai csapat egy fokozatos elválási folyamatot ajánl, együttműködve a szülőkkel, figyelembe véve mindenki igényét, oly módon, hogy a gyermekek és a szülők is elégedettek legyenek. Bölcsődénk a környező településekről is várja a gyermekeket.


Tarkabarka - Kunterbunt Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2092
VÁROS: Budakeszi
CÍM: Fő u. 72.

Telefon: 06 23 451 503
Webcím: www.tarkabarkaovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvoda és gyermekképünket meghatározza jelmondatunk: SZERETLEK, EZÉRT KÖVETELEK. Kiscsoportban folyamatos beszoktatással, szülőkkel együtt próbáljuk megszerettetni az óvodát a kicsikkel. A beszoktatás hosszúsága a gyermekek igényeitől függ, de maximum egy hónapig tart. Ez már bevált módszer óvodánkban, sokkal könnyebbé teszi a gyermekeknek (és a szülőknek is) az elszakadást, önállósodást.A szeptember hónap a beszokás, nagyobbaknak újra beszokás ideje. Októbertől kezdődik a valódi oktatási év, amikor már minden a megszokott mederben folyik. Amíg az időjárás engedi, sokat kirándulunk, sétálunk. Gyakran meglátogatjuk a közeli Vadas parkot, János hegyet, a Budai Várat, de minden évben rendszeresen szervezünk autóbuszos kirándulásokat is. Sokszor  megyünk közösen színházba, rendezvényekre. Gyakran szerepelünk a város rendezvényein


Szabadság utcai Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2085
VÁROS: Pilisvörösvár
CÍM: Szabadság u. 71.

Telefon: (26) 33 21 56
Fax: (26) 33 21 56
E-mail:
Webcím: www.ligeticseperedoovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: A Ligeti Cseperedő Német Nemzetiségi Óvoda tagóvodája ahol öt csoportban fogadjuk a gyermekeket.
Az óvoda átalakítása 2004-ben valósult meg. A berendezés és az épület egyaránt esztétikus, korszerű, tágas, a mai igényeknek minden szempontból megfelelő. Óvodánkban a Komplex Prevenciós Óvodai Nevelési Program alapján készült helyi program szerint folyik a nevelőmunka. Fő célunk, hogy a gyermeki ismeretszerzés, személyiségfejlesztés ne iskolás módon és módszerekkel valósuljon meg, hanem játékosan, tapasztalati úton, az óvodás gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodva. Fontos számunkra, hogy figyelembe vegyük a gyermekek egyéni fejlődési ütemét, képességét, tehetségét, segítsük tehetségük kibontakoztatásában, valamint hátrányos helyzetükből fakadó felzárkóztatásukban. Minden gyermeket saját képességeinek megfelelően a lehető legmagasabb szintre igyekszünk eljuttatni az egyes területeken.
Óvodánk nevelési és oktatási programja felvállalja egyrészt a német nemzetiségi hagyományok ápolását, illetve a német nyelv tanítását, megszerettetését, másrészt az általános kultúra továbbadását a gyermekek fejlettségi szintjének megfelelően. Az óvodai élet tevékenységi formáiban a két nyelv használata érvényesül.