Budapest XXIII. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Ficánka Montessori Óvoda - magánóvoda - naponta angol nyelv oktatás - hetente úszás - gyermekjóga - ovifoci - színház - iskolaelőkészítő - XXIII. - XX. kerület

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1238
VÁROS: Budapest XXIII. kerület
CÍM: Wekerle Sándor utca 15.

Mobil: (30) 241 74 67
E-mail:
Webcím: www.ficankaovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Ficánka Magánóvoda : „Jó ide járni” 22 éve működő magánóvodánk természetközeli környezetben Montessori módszerrel és eszközökkel (Mit jelent a Montessori módszer?)  várja kis ovisait. Foglalkozásaink:  naponta angol nyelvű foglalkozás, heti rendszerességgel úszás és vízhez szoktatás, ovifoci, gyermekjóga, logopédiai foglalkozás, néptánc, népi játékok, gyermekszínház programok, kirándulások, természetjárás, ovis művészeti tevékenységek, játékos tanulás, iskolaelőkészítő foglalkozások. Az angol foglalkozások napi rendszerességgel  angol nyelven beszélő óvópedagógus vezetésével játékos formában, énekkel, mesével történik, amely során hatékonyan tanulják ovisaink az angol nyelvet. Ezáltal heti egy alkalommal úszni visszük a gyerekeket a Lobogó utcai tanuszodába, ahol Koppány Csaba és Torday András úszómesterek vezetésével sajátíthatják el az úszás technikáját. A kicsiknek lehetőségük van a vízhez szoktatásra: játékkal, csúszdával, külön oktatóval. Gyermekjóga hetente: Mesébe ágyazva, játékos formában ismerik meg a gyerekek a különböző testtartásokat (ászanákat). A mozdulatok elnevezése is a gyerekeket körülvevő növény-és állatvilágból kerül ki. Így átvarázsolhatjuk magunkat pl. hattyúvá, tündérrózsává, tigrissé, tücsökké, fűzfává stb. Mind a mese, mind a mozgás a gyerekek mindennapi életének fontos eleme. A gyermekjóga órán a mesét és a mozgást összekapcsoljuk, és jógaelemekkel gazdagítjuk. Az egészséges táplálkozás és mozgásos tevékenységek fontos részét képezi az ovis tevékenységünknek. Szülők rólunk írták  Facebook oldal: Ficánka Óvoda  Videó megjelenés: Youtube Ficánka Óvoda : Öleléskör


III. sz. Összevont Óvoda - Pistahegyi & Béke utcai Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1237
VÁROS: Budapest XXIII. kerület
CÍM: Béke u. 38.

Telefon: (1) 283 00 76
E-mail:
Webcím: www.ovimano.atw.hu
BEMUTATKOZÁS: A III. sz. Összevont Óvoda két tagóvodából álló intézmény. Óvodánk célja, hogy a meleg családi otthonból óvodába lépő gyermekek ehhez hasonló derűs, kiegyensúlyozott, szeretetteljes légkörbe kerüljenek. A gyermekek érzelmi biztonságát az óvónő elfogadó, gondoskodó, befogadó, toleráns és empatikus bánásmódjával teremtjük meg. Minden óvodánkba járó gyermek személyiségének kibontakoztatásához biztosítjuk nevelésük során az emberi és gyermekeket megillető jogokat, alapvető szabadságok tiszteletben tartását, az egyenlő hozzáférés lehetőségét. A csoportok osztatlan, illetve részben osztott korcsoportúak.
Csoportszobáink otthonosak, barátságosak. Jól felszerelt tornatérrel rendelkezünk. Valljuk, hogy a játék az óvodáskorú gyermekek alapvető szükséglete, melyen keresztül képességeik, készségeik fejlődnek.


II. sz. Napsugár Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1239
VÁROS: Budapest XXIII. kerület
CÍM: Grassalkovich út 297

Telefon: (1) 287-3144
Fax: (1) 289-0467
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Napköziotthonos óvoda. 1973. óta a soroksári gyermekekért "élek". Sokakat kötnek hozzám szebbnél szebb emlékek. Nem egy régi óvodásom már saját gyermekét hozza hozzám vissza minden nap. :)


I. Számú Összevont Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1238
VÁROS: Budapest XXIII. kerület
CÍM: Szitás u. 99

Telefon: (1) 287-0095
E-mail:
Webcím: www.hetenegynyelven.hu
BEMUTATKOZÁS: Összevont Óvodáink a XXIII. kerületben SOROKSÁRON, Budapest egyik legfiatalabb, 1995-ben önállóvá vált kerületében találhatóak. Soroksár kertvárosi természeti környezetben a Kis-Duna mentén fekszik. Területén található még a Molnár-sziget és a Péterimajor. Településünk gazdag múltjában szerepet játszott a német ajkú lakosság jelenléte, ezért óvodai nevelésünk során figyelembe vesszük a kisebbségi hagyományápolást. A német nyelvvel való ismerkedésre is lehetőséget biztosítunk jelenleg két tagóvodában (Szitás, Templom 10.). A hét tagóvoda (Csillag, Grassalkovich, Rézöntő(2006 szeptemberéig Gyékény és Stefánia), Szitás, Templom 10., Templom 167.) optimális távolságban, 2-3 utcányira helyezkedik el egymástól Soroksár területén. Minden épületben 2 csoportszoba és a kiszolgáló helyiségek találhatók. Ebből adódóan előnyös az óvodák családias jellege, mert ideális légkört biztosítanak gyermekeink részére.